ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο Ηράκλειο

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/11/2023, καθώς και με απόφαση της συνέλευσης του  Παραρτήματος Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 20/11/2023, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023  στην πλατεία Ίδης (κοντά στα Λιοντάρια) στις 18:30.  

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

Διαδηλώνουμε ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική  Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα στην ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και  Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).  

Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η  διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων  προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να  δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με  την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της  ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Την ίδια ώρα που τα  ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε  ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!  

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ  

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  

Την ίδια μέρα, Τετάρτη 22/11 και ώρα 11:30 το Παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων  ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, θα προχωρήσει σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ.  

Στη σύσκεψη:

Με µεγάλη ανησυχία παρακολουθούµε τις εξελίξεις, από την 1η Νοεµβρίου  2023, για το νέο σχέδιο νόµου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική  Μεταρρύθµιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού  Οργανισµού Πρόληψης και Αντιµετώπισης Εξαρτήσεων). Με αυτό το σχέδιο  νόµου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα µας.  Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριµένων οργανισµών και  δηµόσιων προγραµµάτων σε έναν οργανισµό, µόνο δυσλειτουργίες και χρόνια  προβλήµατα µπορεί να δηµιουργήσει. Όλοι οι οργανισµοί και όλα τα δηµόσια  προγράµµατα που ασχολούνται µε την 

απεξάρτηση, κινδυνεύουν µετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς,  µε αφανισµό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών  µεθόδων τους! Την ίδια ώρα που τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα  διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και µικρότερες  ηλικίες, µέσα στα σχολεία!  

Η Απεξάρτηση στη χώρα µας χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΟΧΙ ∆ΙΑΛΥΣΗ  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/11 ΩΡΑ  18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί