Ιερώνυμος σε ρόλο «τιμωρού»: Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα βαφτίζονται

«Θα περιμένουμε να μεγαλώσουν και εάν επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν»

Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα βαφτίζονται ξεκαθάρισε ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Όπως ανέφερε ο Ιερώνυμος, η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και εάν το επιθυμούν τότε θα μπορούν να βαπτιστούν.
Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Πρόκειται για μια ιδιότυπη «τιμωρία» των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών τους καθώς αν και η μη βάπτιση στην εκκλησία δεν δημιουργεί προβλήματα καθώς προβλέπεται ονοματοδοσία χωρίς βάπτιση, αυτή η δυνατότητα ήταν μέχρι σήμερα επιλογή των γονιών και όχι αποτέλεσμα απαγόρευσης από την Εκκλησία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί