“Αναιτιολόγητη, αναδρομική και άδικη για τις κρητικές επιχειρήσεις, η μείωση της επιδότησης για το Μεταφορικό ισοδύναμο”

Ερώτηση στη Βουλή από την βουλευτή Ηρακλείου  ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Ναυτιλίας κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο και την αναδρομική μείωση του προϋπολογισμού και του ποσοστού επιδότησης της δράσης.

Όπως αναφέρει η κ.Βατσινά “εντελώς αναιτιολόγητα και αναδρομικά” μειώνεται ο προϋπολογισμός της δράσης, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις της Κρήτης να πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη μείωση αυτή.

Μάλιστα η βουλευτής κάνει λόγο για “αιφνιδιασμό που επιδρά δυσμενώς στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Κρήτης, που είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο νησί με πληθυσμό άνω των 150.001 κατοίκων”. Σε συνδυασμό, μάλιστα, “με τη γεωπολιτική ανασφάλεια της περιοχής, με βάση και τις πρόσφατες δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις αλλά και το ολοφάνερα υψηλότερο μεταφορικό κόστος – λόγω της απόστασης – για τις επιχειρήσεις της Κρήτης, οδηγεί στο βέβαιο συμπέρασμα ότι η παρούσα διάταξη δημιουργεί μια άδικη αντιμετώπιση σε σχέση με το προγενέστερο καθεστώς”.

Το “παζλ” συμπληρώνει η ανολοκλήρωτη διαδικασία ελέγχου των εκκρεμών αιτήσεων των επιχειρήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο για το έτος 2022.

Στην ερώτησή της η Ελένη Βατσινά απευθύνεται στους υπουργούς ρωτώντας αν θα προχωρήσουν στην αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο για το 2023, με επαρκείς πόρους και ισομερή χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις της Κρήτης. Παράλληλα ζητά ενημέρωση για το χρονικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα γίνει η εκταμίευση των ποσών επιχορήγησης για τη δράση, για το 2022.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί