Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Γιάννης Κουράκης

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης θα έχει συναντήσεις και την Πέμπτη 18.01.2024 με Κυβερνητικά Στελέχη, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι : 

  • Η Παρακράτηση 20% του Τέλους Διαμονής Παρεπιδημούντων, υπέρ του Δημοσίου.
  • Ζητήματα Διαχείρισης των οργανωμένων παραλιών, ενόψει της Θερινής Περιόδου– Ναυαγοσωστική Κάλυψη, καθώς και θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των Ο.Τ.Α.

Στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ανακοινώθηκε ότι οι Αντιπρόσωποι των Δήμων για τις Γενικές Συνελεύσεις των Π.Ε.Δ. θα πρέπει να αναδειχθούν έως 31.01.2024.

Η Γ.Σ. των ΠΕΔ για την ανάδειξη οργάνων έως το 2ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Η Γ.Σ. της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη νέων οργάνων έως τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου.

Αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις όπως τονίστηκε θα γνωστοποιηθούν στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ,  με βάση και την διευκρινιστική Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. που αναμένεται. 

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Μαρινάκη της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) επεξεργάζονται και θα προτείνουν Ολοκληρωμένο Σχέδιο για τη Διαχείριση των Υδάτων, που θα παρουσιαστεί στο επόμενο διάστημα. 

Υ.Σ. : Οι σχετικές ημερομηνίες για την ανάδειξη των οργάνων πιθανόν να έχουν μικρή ελαστικότητα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί