Σεισμός 4,8 στην Αργολίδα – Σεισμολόγοι: Πολύ νωρίς να ξέρουμε αν ήταν ο κύριος

Aισθητός σε περιοχές της Αττικής

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Αργολίδα και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Κρανίδι το πρωί της Τρίτης. Μάλιστα, η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, ενώ το εστιακό βάθος στα 14,5 χιλιόμετρα.

Σεισμός τώρα

Λέκκας: Πολύ νωρίς να ξέρουμε αν ο σεισμός ήταν ο κύριος

Τη σεισμική ακολουθία που προηγήθηκε μέχρι τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ με επίκεντρο το Κρανίδι περιέγραψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, τονίζοντας ότι παρακολουθείται η σεισμική ακολουθία που επικρατεί στην περιοχή.

Παράλληλα, ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι μεγάλο και μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς, αλλά δεν υπάρχει ιστορικό για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ρήγματος.

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ότι είναι ο κύριος σεισμός, πρέπει να περιμένουμε” πρόσθεσε ο κ. Γκανάς.

Η συγκεκριμένη περιοχή, ο Αργολικός Κόλπος, έχει μεγάλα ρήγματα αλλά έχει αραιή σεισμικότηταΕπομένως θέλουμε λίγο χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί” σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί