Τον γάζωσαν με 100 σφαίρες και 4 όπλα

Περισσότερους από 100 κάλυκες από Καλάσνικοφ και πιστόλι των 9 χιλιοστών έχουν περισυλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έξω από το βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο, όπου δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ο 44χρονος Β.Ζ.

Δείτε επίσης:

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου – Τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ σε βενζινάδικο – Ποιος είναι, oι σχέσεις με τη greek mafia

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τρία Καλάσνικοφ και ένα εννιάρι πιστόλι. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ήταν 1.55 στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού όταν τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο προσέγγισαν τον 44χρονο τη στιγμή που μόλις είχε βγει από το πρατήριο υγρών καυσίμων και επιβιβαζόταν στο θωρακισμένο τζιπ του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το πρατήριο είναι στο όνομα συγγενικού προσώπου του 44χρονου και όχι στο όνομα του ίδιου. Επίσης, σημειώνεται ότι ο 44χρονος είχε μαζί του όπλο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

ADVERTISEMENT
Οι δράστες τον «γάζωσαν» με σφαίρες των 7,62 και των 9 χιλιοστών και στη συνέχεια κινήθηκαν από τη λεωφόρο Αθηνών προς το Χαϊδάρι. Αφού έκαψαν το αυτοκίνητο εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα διαφυγής. Το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν τη δολοφονία δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένο και ανήκει σε κατασκευαστική εταιρία. Εκτιμάται ότι κλάπηκε λίγες ώρες πριν την εκτέλεση και έτσι οι ιδιοκτήτες του δεν είχαν προλάβει να δηλώσουν την κλοπή. Οι δράστες φρόντιζαν να κάψουν ολοσχερώς το όχημα για να μην αφήσουν το παραμικρό ίχνος.

Δίπλα από το σημείο όπου του έβαλαν φωτιά υπάρχει σπίτι πρώτου ορόφου όπου βρέθηκε οπή από σφαίρα στο παραθυρόφυλλο της μπαλκονόπορτας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν για οποιονδήποτε λόγο οι δράστες πυροβόλησαν κατά τη διαφυγή τους, με αποτέλεσμα «αδέσποτη» σφαίρα να καρφωθεί σε σπίτι.

Από το modus operandi προκύπτει ότι οι εκτελεστές είναι έμπειροι ποινικοί που πιθανότατα έχουν πραγματοποιήσει και άλλες φορές τέτοιου είδους χτυπήματα. Εκτιμάται ότι τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» (δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες).

Η δολοφονική επίθεση διήρκησε περίπου 40 δευτερόλεπτα. Ο 44χρονος είχε δεχτεί επίθεση και στις 29 Οκτωβρίου 2018 έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρίας στην κατή Κονδύλη στον Πειραιά. Και τότε οι εκτελεστές είχαν Καλάσνικοφ, το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές και στη συνέχεια έπαθε εμπλοκή. Ο 38χρονος τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε νοσηλευτεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τότε το θύμα της επίθεσης έπαιρνε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας γνωρίζοντας ότι παραμένει στόχος.

Η εκτέλεση που έγινε τα ξημερώματα περιγράφεται ως ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου που έχουν «υπογραφεί» ποτέ στη χώρα μας. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι θα επιφέρει «αναταράξεις» στον κόσμο της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών ο κύκλος θανάτου δεν έχει κλείσει.

Δείτε το βίντεο τη στιγμή που τρέπονται σε φυγή:

πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί