Φάμελλος για Μητσοτάκη: Είναι πρωθυπουργός και όχι παρατηρητής για να λέει «μπανανία» την Ελλάδα (βίντεο)

Άμεση απάντηση έδωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στη χώρα. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει μεταξύ άλλων πως «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός και πρέπει να το καταλάβουν οι πολυεθνικές. Τα μέτρα θα έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις, καθώς είναι παντελώς αδικαιολόγητο να είναι οι τιμές στην Ελλάδα υψηλότερες από το εξωτερικό».

Δείτε επίσης: Παρακολουθούν άπραγοι την ακρίβεια: Mέτρα-ασπιρίνες από τον Μητσοτάκη

Ο κ. Φάμελλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ και παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία απέδειξε ότι η ακρίβεια είναι ως επί το πλείστον εσωτερικό φαινόμενο και οφείλεται στην απληστία των επιχειρήσεων με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η τοποθέτηση του κυρίου πρωθυπουργού ο οποίος ξεκίνησε σήμερα τις ανακοινώσει του λέγοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός απληστίας δεν θα γίνει ανεκτός. Θέλω να τον πληροφορήσω πως είναι πρωθυπουργός της χώρας πάνω από τέσσερα χρόνια, δεν είναι παρατηρητής. Μόνον ένας παρατηρητής ή καταναλωτής θα μπορούσε να τοποθετείται με αυτή, αν θέλετε, την ανεπάρκεια», είπε ο κ. Φάμελλος.

Πέντε κλάδοι αύξησαν κατά 111% τα κέρδη τους σε ένα χρόνο

Συγκεκριμένα ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως πέντε κλάδοι διπλασίασαν τα κέρδη τους μέσα σε ένα χρόνο, άρα πρόκειται για «πληθωρισμό απληστίας» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως παρατηρητή.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Τι σημαίνει δεν είναι ανεκτός και η Ελλάδα δεν είναι μπανανία; Θέλω να σας πω πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν σε όλες τις εφημερίδες (…) οι οποίες λένε πως μεταξύ 2021-2022 πέντε κλάδοι της οικονομίας της χώρας που πρωθυπουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης είχαν αύξηση κερδών 111%. Και είναι το πετρέλαιο, είναι τα τρόφιμα, είναι τα φάρμακα – απορρυπαντικά – καλλυντικά, είναι οι μεταλλικές κατασκευές. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως τα κέρδη των επιχειρήσεων αυτών φτάσανε στα 5,1 δις. έναντι 2,5 που ήταν πριν ένα χρόνο».

Για να συμπληρώσει:

«Άρα ο κύριος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός σε μία  χώρα όπου υπάρχει πληθωρισμός απληστίας εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι παρατηρητής να έρχεται εκ των υστέρων να κάνει διαπιστώσεις.»

Σε ερώτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο εισαγόμενου πληθωρισμού σημείωσε με αφορμή στοιχεία της Eurostat αλλά και τα κέρδη που ανακοινώθηκαν επίσημα από τα δύο διυλιστήρια.

«Πώς γίνεται να είναι εισαγόμενο το φαινόμενο και να έχει βγάλει στοιχεία η Eurostat – ήταν το Δεκέμβριο στην Καθημερινή – ότι η Ελλάδα έχει 52% παραπάνω τιμή, είναι πρώτη στο κόστος τηλεπικοινωνιών σε σχέση με την Ευρώπη; Ή στο γάλα; Ή στα τυροκομικά; Άρα εκτός από την εισαγόμενη ακρίβεια που έχει ένα μικρό ποσοστό, υπάρχει ακρίβεια, πληθωρισμός απληστίας, που είναι από τα κέρδη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Και όταν τα δύο διυλιστήρια έγραψαν 3,2 δισεκατομμύρια κέρδη το ’22 αυτό είναι ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη γιατί η κυβέρνηση έχει μετοχές στο πετρέλαιο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί