Αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα για αεροπλάνο της Egypt Air

Στο «Ελ. Βενιζέλος» προσγειώθηκε χθες στις 3 το μεσημέρι αναγκαστικά ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας EGYPT AIR με 111 επιβάτες.

Ειδικότερα, η πτήση υπ ́αριθ. MS 829 των αιγυπτιακών αερογραμμών απογειώθηκε χθες από το αεροδρόμιο του Καΐρου με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στη Λιβύη. Όμως, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στο «Ελ.Βενιζέλος».

Μετά από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της επιμονής άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για τον αερολιμένα της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, με την συνοδεία αστυνομικών και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας μεταφέρθηκαν σε αίθουσα πύλης αναμονής του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι την 20:00 ώρα οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος. Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω αίθουσα, τέσσερις εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στην χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στο σημείο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και αυτοί στο αεροσκάφος.

Επιπλέον ένας από τους επιβάτες αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, και στην συνέχεια επιβιβάστηκε και αυτός στο αεροσκάφος.

Η πτήση τελικά αναχώρησε, μετά την αλλαγή του πληρώματος στο αεροσκάφος, λίγο μετά τις 9 το βράδυ με προορισμό τον αερολιμένα της Βεγγάζης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί