Έρευνα MRB: Πρόσωπο της χρονιάς ο Στέφανος Κασσελάκης για το 2023 και το 2024

Πρόσωπο της χρονιάς τόσο για το 2023 όσο και για το 2024 αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης σε έρευνα της MRB για λογαριασμό της Real News.

Όσον αφορά το 2023 ο Στ Κασσελάκης βρίσκεται μακράν του δεύτερου στην πρώτη θέση με 40,7%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 5,5%. Τέταρτος στη λίστα είναι ο ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου με 2% και ακολουθούν κατά σειρά οι Έφη Αχτσιόγλου Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστά κάτω του 2%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδεικνύεται ως το πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει και στη νέα χρονιά. H διαφορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μειώνεται στη μιάμιση ποσοστιαία μονάδα. Συγκεκριμένα η απάντηση «Στέφανος Κασσελάκης» συγκεντρώνει ποσοστό 23,2% έναντι 21,7% που συγκέντρωσε το όνομα του πρωθυπουργού.

Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%, η Έφη Αχτσιόγλου με 2,9%, ο Αλέξης Τσίπρας με1,9%,, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 1,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 1,2%.

Στο ερώτημα «ποιοι κατά τη γνώμη σας είναι οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να δώσει έμφαση/προτεραιότητα η κυβέρνηση το 2024» το 54,6% των ερωτηθέντων απάντησαν στην αντιμετώπιση των οικονομικών και της ακρίβειας. Στην δεύτερη θέση, σε ποσοστό 38,3%, βρέθηκε η απάντηση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελος της κοινωνίας και ακολούθησε σε ποσοστό 34,6% η κατάσταση της δημόσιας υγείας.

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας αλλά και της στενότητας που προκαλούν στα οικονομικά των πολιτών οι συνέπειες του πληθωρισμού είναι πως μεταξύ των πέντε πρώτων απαντήσεων οι τρεις αφορούν οικονομικά ζητήματα. Έτσι στη δεύτερη θέση βρίσκεται η οικονομική ανάπτυξη της χώρας ενώ ως τέταρτη απάντηση οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στο ύψος των εισοδημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί