Βόμβα στα ΜΑΤ: Η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη

Ηοργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, με ανακοίνωση της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ μάλιστα προειδοποιεί και για νέες επιθέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού», αναφέροντας μάλιστα ότι «αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη. Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας». 

Στο τέλος της ανακοίνωσης, μάλιστα τονίζεται: «Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση. Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί