Μοίρασε με τη σέσουλα pass και ψίχουλα στους γιατρούς ο Μητσοτάκης! – Έρχονται τα μη κρατικά ΑΕΙ

Με μια… ωδή στην οικονομική πολιτική της ΝΔ που κατέληξε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και με δυο εξαγγελίες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός, αρχικά, ανακοίνωσε πως από τις αρχές του έτους αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών στο ΕΣΥ, σημειώνοντας πως οι μισθοί έχουν ήδη αυξηθεί 10%. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως μέσα στον Ιανουάριο 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας θα δουν αυξήσεις για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε πως η κυβέρνηση φέρνει άμεσα νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ. «Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία ακόμη μεγάλη μεταρρύθμιση, να εισάγουμε επιτέλους και στην Ελλάδα την λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά και θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι σήμερα πιο δυνατή από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό και αρίθμησε τρία στοιχεία προκειμένου να υποστηρίξει την θέση του. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα διαθέτει σήμερα ακλόνητη πολιτική σταθερότητα, με ισχυρή κυβέρνηση, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Είναι σαφές το τοπίο των πολιτικών δυνάμεων και διαμορφώνεται κατά συνέπεια ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον για ακόμα περισσότερες επενδύσεις, για πρόσθετη ανάπτυξη» είπε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «σε πείσμα των όσων είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η οικονομία γίνεται πιο εξωστρεφής. «Το 50% του ΑΕΠ συγκροτείται από εξαγωγές. Ήταν το 20% στην αρχή της οικονομικής κρίσης. Είναι κατανεμημένες οι εξαγωγές αυτές ισόρροπα μεταξύ προϊόντων και υπηρεσιών. Αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας. Δεν στηρίζεται πια μόνο σε έναν κλάδο που είναι ο Τουρισμός. Κι αυτό είναι καλό γιατί έτσι διευρύνονται οι πηγές των δημοσίων εσόδων» είπε ο πρωθυπουργός. Τρίτο στοιχείο όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα «έχει στη διάθεσή της εκτός από τους πόρους του Ταμείου Συνοχής, τους οποίους είχαμε υπολογίσει το 2019 και το υπερόπλο των 36 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης που θυμίζω ότι αυτή η κυβέρνηση έφερε στη χώρα».

πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί