Εορταστική εκδήλωση και απόδοση τιμής στον παλαίμαχο της Αριστεράς Δημήτρη Αμπουλέρη

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σητείας διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στα γραφεία της, Φουνταλίδου 9-11,  κατά την οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και φιλική εορταστική ατμόσφαιρα.

Η Οργάνωση, αλλά και πολλοί φίλοι και συναγωνιστές, είχαν την ευκαιρία να τιμήσουν τον παλαίμαχο, τον πάνω από 70 χρόνια  αγωνιστή της Αριστεράς, τον συναγωνιστή και σύντροφό, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΜΠΟΥΛΕΡΗ που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει συνεχίζει να δίνει το παρόν, και να αγωνίζεται μαζί με την Αριστερά..

Στην αρχή της εκδήλωσης, η Συντονίστρια της Οργάνωσης Ειρήνη Καζαμία, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ενημέρωσε σύντομα για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ έως το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στον σκοπό της εκδήλωσης και μίλησε με ζεστά λόγια για τον Δημήτρη Αμπουλέρη. 

Στην συνέχεια, ο Αντώνης Ανηψητάκης, μαζί με τον τιμώμενο, ως ένα αρμονικό και αλληλοσυμπληρούμενο δίδυμο, ξετύλιξαν το κουβάρι της ζωής του Δημήτρη Αμπουλέρη, εξιστόρησαν τη συμμετοχή του στους πολιτικούς κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, αλλά και τις δυσκολίες για επιβίωση στα «πέτρινα» μετεμφυλιακά χρόνια και τα χρόνια της Δικτατορίας. Ήταν ένα μάθημα από την τοπική ιστορία μας που μαζί με τη γνώση, μας συγκίνησε όλους. 

Ο Δημήτρης Αμπουλέρης με την ευγένεια, τον διαλλακτικό του λόγο, την προσφορά και την αγάπη του στον συνάνθρωπο αποτελεί ένα ηθικό και αγωνιστικό πρότυπο για όλους μας. Δυο ήταν οι παροτρύνσεις του που τις επανέλαβε επίμονα στα λόγια του: «Να ζείτε και να αγωνίζεστε με Αρχές» και «Ενωθείτε, ενωθείτε γιατί έρχονται ακόμη δύσκολα χρόνια». 

Τον ευχαριστούμε για την αφοσίωση, την αγάπη και την φροντίδα που επέδειξε στο κόμμα, στην Οργάνωση και σε κάθε σύντροφο ξεχωριστά. Αισθανόμαστε ευτυχείς και περήφανοι που τον γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε μαζί του και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και μακροημέρευση.

Τέλος, εκ μέρους της Οργάνωσης επιδόθηκε στον τιμώμενο βιβλίο με θέμα την Εθνική Αντίσταση και η τιμητική εκδήλωση έκλεισε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Στη συνέχεια, με ποτό απολαύσαμε τα μεζεδάκια που είχαν ετοιμάσει και πρόσφεραν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της Οργάνωσής μας και μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα ανταλλάξαμε, όχι μόνο ευχές, αλλά και πολιτικές απόψεις.

  Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ευχαριστεί τον Αντώνη Ανηψητάκη για την ομιλία του και τον Γιώργο Γαλανάκη που εκ μέρους της Στέγης «Β.Κορνάρος» επιδόθηκε στον τιμώμενο το βιβλίο με τίτλο «ΛΟΓΑΔΕΡΑ», μια συλλογή διηγημάτων του συμπολίτη μας Μανώλη Μιαουδάκη που πρόσφατα εκδόθηκε από τη Στέγη. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί