Ρέντης: Προφυλακιστέος ο 18χρονος για τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη.

18χρονος είχε υποβάλλει αίτημα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, το αίτημα του όμως απορρίφθηκε καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα εκείνων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα καθώς και τους καθοδηγητές του.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζήτησε ως αντάλλαγμα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, προκειμένου να λύσει τη σιωπή του.
Ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν αυτή την ώρα για το εάν θα τεθεί προσωρινά κρατούμενος. 
 

Τι είπε ο 18χρονος στον ανακριτή 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος αναμένεται να προτάξει τον ισχυρισμό ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό καθώς και ότι βρισκόταν 70 μακριά από τον αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά από την φωτοβολίδα.

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, θα ισχυριστεί ότι αφού μαζί με τη δική του φωτοβολίδα έπεσαν και άλλες, μπορεί να μην είναι αυτός ο δράστης αλλά θα προσθέσει ότι αν όντως αποδειχθεί ότι αυτός είναι ο δράστης τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του.
 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 18χρονος θα ισχυριστεί ότι τη ναυτική φωτοβολίδα ήθελε να τη ρίξει με ανοδική πορεία προς τον ουρανό, και σε καμία περίπτωση προς τον αστυνομικό, αλλά δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί.
 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 18χρονος δεν θα κατονομάσει κανέναν ως τον καθοδηγητή των επεισόδιων και δεν θα δώσει το πρόσωπο που του παρέδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 18χρονος έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά έφτασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί για να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για τη χρήση της.

Υπενθυμίζεται ότι απειλητικά μηνύματα από αγνώστους δέχτηκε η μητέρα του 18χρονου που κατηγορείται για τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια του Ρέντη. Όπως περιέγραψε η μητέρα μιλώντας στον Alpha, το μήνυμα μιλούσε για «δεύτερη κηδεία», καθώς η οικογένεια είχε χάσει παιδί από τροχαίο.

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί και το έδωσα στην Ασφάλεια» σημείωσε η μητέρα, με το μήνυμα που όπως καταγγέλλει έλαβε, να αναφέρει τα εξής:

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο θεός τιμωρεί (σ.σ. βρισιά) οικογένειες όπως η δικιά σας …… Πόσους βιασμούς θα αντέξει ο Ν. (σ.σ. ο κατηγορούμενος 18χρονος) πριν κρεμαστεί. Σύντομα δεύτερη κηδεία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί