Ο Α. Μαρινάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Κρήτης, για τους σχεδιασμούς Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων 

Δήλωση του Αλέκου Μαρινάκη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Κρήτης για τους σχεδιασμούς Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων

Κάτω από την πίεση που άσκησαν μαζικοί λαϊκοί  φορείς του Λασιθίου, η  Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης γνωμοδότησε αρνητικά, στις 8 Δεκέμβρη, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, για το σύνολο των περιοχών που σχεδιάζονται για το Λασίθι. 

Ο λαός της περιοχής του Λασιθίου χρειάζεται να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της όλο και μεγαλύτερης αντίστασης ενάντια στις εγκαταστάσεις Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, απέναντι από την Ελούντα, τη Σητεία και τον Αθερινόλακκο,  που έχουν σκοπό την εξαγωγή του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος, στο όνομα, μάλιστα, του «δημοσίου συμφέροντος», παραδίδοντας και τη θάλασσα στις επιταγές των μεγάλων ενεργειακών ομίλων. 

Να αξιοποιήσει τη μεγάλη πείρα που έχει συγκεντρώσει, όλα αυτά τα χρόνια, από τις επιπτώσεις της «πράσινης» ανάπτυξης στον Νομό Λασιθίου, όπου δεν έχει μείνει ίχνος παραλίας, αιγιαλού, ελεύθερου χώρου, που να μην έχουν υποτάξει για τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα αρπακτικά  της «πράσινης» μετάβασης,  η οποία οδηγεί σε μακροχρόνια ακόμη και μόνιμη περιβαλλοντική καταστροφή και την πληρώνει ο λαός μας με το πανάκριβο κόστος ενέργειας. 

Κάθε πολιτική δύναμη κρίνεται από τη στάση της απέναντι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την απελευθέρωση της Ενέργειας, από τη στάση της απέναντι στην «πράσινη» ανάπτυξη όπου λίγα μονοπώλια θησαυρίζουν και ο λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια. 

Οι πολιτικές δυνάμεις της πλειοψηφίας στην περιφέρεια από τη μια δηλώνουν «την αντίθεσή τους στον προτεινόμενο σχεδιασμό της περιοχής Λασιθίου», αλλά από την άλλη αποσιωπούν τις αιτίες και τις ευθύνες που έχουν η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.  Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που έβαλαν πλάτη, κόντρα στα θέλω των τοπικών κοινωνιών, για να μετατραπεί το Λασίθι σε «μπαταρία», σε βιομηχανικό πάρκο από τις εγκαταστημένες ΑΠΕ,  από την επέλαση των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων.

Επιχειρηματικό κέρδος και λαϊκή ευημερία, όπως και προστασία του περιβάλλοντος δεν ταυτίζονται. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει ολόπλευρα, με όλες τις δυνάμεις της, τις  κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η αρνητική αυτή εξέλιξη Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.  

Δίνουμε τη μάχη απέναντι στις συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις και θα συνεχίσουμε  να αγωνιζόμαστε  στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί