Καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών – Αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση από την Εξεταστική και η Ράπτη μετά τον Πλεύρη

«Καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών» υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι μέλη στην εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, μετά την αυτοεξαίρεση της Ζωής Ράπτη.

Όπως αναφέρουν, μετά τον Θ. Πλεύρη ουσιαστικά έγινε δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων» παρατηρούν.

«Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα» υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη της εξεταστικής.

Τέλος, σημειώνουν ότι η προσήλωση των βουλευτών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, κόντρα στην κυβερνητική στρατηγική της συγκάλυψης» καταλήγουν.

Η πρώην υφυπουργός Υγείας αρχικά παρουσιάστηκε αρνητική έναντι του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να εξαιρεθεί από τις εργασίες της Επιτροπής, λέγοντας πως παρέλκει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, στη δευτερολογία γνωστοποίησε ότι θα απέχει από τις διαδικασίες της Εξεταστικής, καθώς – όπως είπε – η Επιτροπή πρέπει να λειτουργεί με τρόπο αμερόληπτο.
Υπενθυμίζεται ότι από την Εξεταστική έχει αυτοεξαιρεθεί και ο Θάνος Πλεύρης διότι κι εκείνος περιλαμβάνεται στη συμπληρωματική μήνυση, ενώ εξαιρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου επειδή είναι συνήγορος δύο οικογενειών θυμάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών.

Μετά τον κ. Πλεύρη, έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων.

Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Η προσήλωση των βουλευτών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, κόντρα στην κυβερνητική στρατηγική της συγκάλυψης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί