Εγκλημα στα Τέμπη: Εκτός εξεταστικής ο Πλεύρης εξαιτίας της μηνυτήριας αναφοράς των συγγενών θυμάτων

Την αυτοεξαίρεσή του γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών ο πρώην πλέον εισηγητής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξαιτίας της συμπληρωματικής μηνυτήριας αναφοράς των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας εναντίον του, αλλά και εναντίον της τότε υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει μεν προσχηματική τη συμπληρωματική μήνυση, όμως, για λόγους διαφύλαξης της διαδικασίας και προκειμένου να μην υπάρξει καμία υπόνοια, δηλώνει αποχή από τις εργασίες της Επιτροπής.

«Η μήνυση αυτή γίνεται προσχηματικά διότι υποβάλλεται ακριβώς πριν τη συζήτηση της αίτησης ώστε να δημιουργήσει υποτιθέμενο λόγο εξαίρεσης μου. Συνεπώς, δεν συντρέχει στο πρόσωπό μου κανένας απολύτως λόγος εξαίρεσης» σημειώνει και καταλήγει δηλώνοντας αποχή:

«Ωστόσο, δεδομένου ότι επιθυμώ να διαφυλάξω απόλυτα τη διαδικασία και το έργο της Επιτροπής και σε καμία περίπτωση δε θέλω να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια στην ελληνική κοινωνία, αλλά πρωτίστως στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες του δυστυχήματος, τους οποίους σέβομαι απόλυτα ότι η Επιτροπή δε θα λειτουργήσει με αμεροληψία, δηλώνω αποχή από τα καθήκοντά μου ως μέλος της Επιτροπής προκειμένου αυτή άμεσα και χωρίς να υπάρξει άλλη καθυστέρηση για διαδικαστικούς λόγους να ξεκινήσει τις εργασίες της, παραμένοντας στη διάθεσή της για ό,τι χρειαστεί».

Ως εκ τούτου, ο πρώην εισηγητής της πλειοψηφίας γίνεται το δεύτερο μέλος της Επιτροπής που τίθεται εκτός, αφού είχε προηγηθεί η εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λόγω του κωλύματος που προέκυπτε από το γεγονός ότι είναι συνήγορος δύο συγγενών θυμάτων.

Εκτός από την αξιοπρεπή στάση του κ. Πλεύρη, πρέπει να επισημανθεί ότι η συμπληρωματική μήνυση, το εξώδικο στους Τασούλα – Μαρκόπουλο σε συνδυασμό με τη θεσμική στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία για την εξαίρεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του πρώην εισηγητή της ΝΔ συνέβαλλαν στο να τον οδηγήσουν εκτός Εξεταστικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να συνυπολογιστεί η επιμονή του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος παρά τις διαδικαστικές τρίπλες του Δημήτρη Μαρκόπουλου, επέμεινε στην ανάγκη εξαίρεσης του Θ. Πλεύρη λόγω της συμμετοχής του στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί από τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί δε πως η αυτοεξαίρεση του κ. Πλεύρη έρχεται κόντρα στις πληροφορίες που διαρρέονταν τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώην μέλος της Επιτροπής πήρε την εν λόγω απόφαση για να μην επικρέμαται καμία υπόνοια συσκότισης της τραγωδίας, ενώ πηγές της πλειοψηφίας υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι η ΝΔ δεν κινείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά με φόντο την προηγηθείσα εξαίρεση της κ. Κωνσταντοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί