Ρέντη: Ελεύθεροι 80 από τους 424 προσαχθέντες – Νέες προσαγωγές

Ελεύθεροι έχουν αφεθεί 80 και περισσότεροι από τους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στον Ρέντη τη στιγμή που ο 31 ετών αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ταυτόχρονα το απόγευμα της Παρασκευής έγιναν νέες προσαγωγές ατόμων που θεωρούνται ότι σχετίζονται με την υπόθεση. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος ενώ το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο για απαραίτητη επέμβαση.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει από χθες το βράδυ σε περισσότερες εκατοντάδες προσαγωγές. Κυριολεκτικά «σάρωσε» όλους τους άνδρες που βρίσκονταν στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων και ανήλικους. Μέχρι στιγμής έχει αφήσει ελεύθερους παραπάνω από 80 μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους προσαχθέντες υπάρχουν άτομα σεσημασμένα για οπαδική βία.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα τους αυτόν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού. «Yπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί