Παραιτήθηκαν οι εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων από το ΔΣ των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

Η προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθούν νέες παραιτήσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Πέμπτης υπέβαλαν την παραίτησή τους από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου οι εκπρόσωποι των γιατρών στο Δ.Σ., Νίκος Μουδατσάκης και των εργαζομένων, Γιώργος Μανουσάκης.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας τονίζουν ότι η παραίτησή τους έρχεται σε συνέχεια της προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων ιατρών και συγκεκριμένα των θέσεων αναισθησιολογίας, οι οποίες στα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας προκηρύσσονται σε βαθμό διευθυντή και όχι σε βαθμό επιμελητή Α όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου.

Η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Προς: Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη

Κύριε Υπουργέ, την Πέμπτη 5/12 δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση για την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ.

Οι θέσεις αναισθησιολογίας στα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας προκηρύσσονται σε βαθμό διευθυντή και όχι σε βαθμό επιμελητή Α όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου.

Εκ των πραγμάτων αυτό θα επιφέρει την πλήρη αποψίλωση του αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝΑΝ που θα μείνει χωρίς κανέναν αναισθησιολόγο, ενώ δεν προκηρύσσεται θέση αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν διάλυση σε όλο το χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου και οδηγούν στο άτυπο “κλείσιμο” του ΓΝΑΝ.

Με δεδομένο ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποφευχθεί αυτή η πολύ αρνητική εξέλιξη, αλλά από την πλευρά σας δεν ελήφθησαν υπόψιν οι επισημάνσεις μας και αγνοήθηκαν τρεις σχετικές απόφάσεις του Δ.Σ., υποβάλουμε την παράιτηση μας από μέλη του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Νίκος Μουδατσάκης, Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του ΓΝΑΝ, μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος των ιατρών

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής, μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί