Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι και πάλι στην Αθήνα» δήλωσε ο ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν κατά τον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δύο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να λειτουργήσουν από κοινού για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε αρχικά: «Τα τραγικά συμβάντα των χωρών μας έγιναν αφορμή για να αποδειχτεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς είναι κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς.

Πρέπει να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις.

Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου καθώς και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα  στην Ελλάδα  μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω ότι αντανακλά το θετικό αυτό πνεύμα.

Με τις σκέψεις αυτές διαβιβάζω τις ευχές μου στον φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη κι ευημερία».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι η συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία να ξεκινήσει μία νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας. Βέβαια σήμερα βρισκόμαστε εδώ για ευρείς συνομιλίες. Οι υπουργοί των δύο χωρών θα κάνουν εποικοδομητικές συναντήσεις. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα θέματα.

Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς. Βάζοντας όλες τις απαραίτητες υπογραφές, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον των δύο χωρών να μιλήσουμε βλέποντας γεμάτο το ποτήρι».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
(ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
(ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
(ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί