«Θάλασσα και Γαλάζια Ανάπτυξη»

Συνέδριο για το CLLD/LEADER Αλιείας της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Συνέδριο με θέμα «Θάλασσα και Γαλάζια Ανάπτυξη» διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, στο πλαίσιο του Μονοταμειακού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στις 9.30 π.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να εμβαθύνει σε διάφορες πτυχές που σχετίζονται τόσο με τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία όσο και με τις απειλές που αντιμετωπίζει το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. Θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Γαλάζια Οικονομία, ενώ παράλληλα θα διερευνηθούν ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της αλιείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εξεταστούν διάφορα κρίσιμα ζητήματα, όπως η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της στις παράκτιες περιοχές, η έξαρση των χωροκατακτητικών ειδών στις ελληνικές θάλασσες, το ανησυχητικό φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών και οι στρατηγικές για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

Όσον αφορά στις ευκαιρίες που υπάρχουν, θα παρουσιαστούν τρόποι ενίσχυσης της ενεργού συμμετοχής των νέων στη Γαλάζια Ανάπτυξη, αλλά και η συμβολή των καταδυτικών πάρκων στο τουριστικό προϊόν. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί