Αναπτυξιακή Ηρακλείου: Τριάντα οκτώ προτάσεις στο CLLD/LEADER Αλιείας

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών για ένταξη στα δύο προγράμματα CLLD/LEADER Αλιείας, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση τριάντα οκτώ (38) προτάσεων από επαγγελματίες αλιείς και εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου (αλιευτικές ζώνες) και του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας της Μεσαράς, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, ως Ενδιάμεσος Φορέας του ΕΠΑΛΘ 2014-2020, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις (πράξεις) προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας – ΕΤΘΑ & Εθνικοί πόροι – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), που διατίθεται για την ένταξη πράξεων, ανέρχεται ενδεικτικά σε 986.779€ για τα έργα του Τ.Π. CLLD / LEADER Ν. Ηρακλείου (αλιευτικές ζώνες). Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν είναι δεκαοκτώ με αιτούμενο ποσό περίπου 2.000.000€. Αντίστοιχα στο Τ.Π. CLLD/LEADER Αλιείας της Μεσαράς υποβλήθηκαν είκοσι προτάσεις με αιτούμενο ποσό περίπου 1.900.000€, με 1.769.500,00€ διατιθέμενο ποσό. 

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις για εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών είναι πέντε, όλες στο Τ.Π. CLLD/LEADER Αλιείας της Μεσαράς, ενώ οι υπόλοιπες τριάντα τρεις αφορούν σε τουριστικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η ενοικίαση σκαφών η δημιουργία ή ο εκσυγχρονισμός επιπλωμένων διαμερισμάτων και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων θαλάσσιου τουρισμού (καταδυτικά κέντρα, θαλάσσιες περιηγήσεις).  

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ.Μανόλης Κοκοσάλης δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από τη χρηματοδότηση περισσότερων από 130 έργων μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου στα Τοπικά της Προγράμματα (Ν. Ηρακλείου και Μεσαράς), η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έρχεται να στηρίξει περίπου σαράντα νέες επενδύσεις, αυτή τη φορά, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας. Αν και οι διατιθέμενοι πόροι δεν είναι επαρκείς για την έγκριση όλων των αιτήσεων, διαβεβαιώνουμε τους υποψήφιους επενδυτές ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση πόρων, ώστε να  χρηματοδοτηθούν όλες οι προτάσεις». 

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα των υποβληθεισών προτάσεων και πρόσθεσε ότι η αξιολόγησή τους θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο. Ο ίδιος τόνισε «Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση και ολοκλήρωση του συνόλου των προγραμμάτων, εντός της Προγραμματικής Περιόδου». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί