Σ. Φάμελλος: «Πάμε κι όπου βγει και στις θεομηνίες» το δόγμα της κυβέρνησης

Κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως το δόγμα της κυβέρνησης και για την αντιμετώπιση πλημμυρών και πυρκαγιών είναι το «πάμε κι όπου βγει».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως άφησαν τη χώρα αθωράκιστη έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. «Ανακαλύψατε τον τροχό για να κάνετε εντυπωσιακή ομιλία» ανέφερε χαρακτηριστικά προς τον κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως υποτίμησε τα παρεπόμενα της κλιματικής κρίσης, την ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και Έβρου, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών.

«Πάμε κι όπου βγει, γεγονός που πολλαπλασιάζει την ανασφάλεια των πολιτών» σχολίασε ο κ. Φάμελλος, στηλιτεύοντας πως δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να μην ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και να μην έχει παραδώσει τα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας.

Υπογράμμισε δε ότι 2.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες βρέθηκαν στην ανεργία τη στιγμή που ήδη υπήρχαν 3.600 κενά στο πυροσβεστικό σώμα, ενώ ζήτησε να «παγώσουν» οι αδειοδοτήσεις για αιολικά έργα στις καμένες προστατευόμενες περιοχές.

Επιπλέον, διέψευσε ότι η κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει τους δήμους με 110 εκατ. ευρώ, ενώ αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Αυτοθαυμάζεται και επιτίθενται στους πληγέντες σε Έβρο – Θεσσαλία- «Δεν θα υπάρχει πάντα το κράτος πατερούλης»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί