Καιρός: Βροχές από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή – Πού θα είναι εντονότερες

Να κάνει την εμφάνισή του αποφάσισε το φθινόπωρο, λίγο πριν αλλάξει ημερολογιακά η εποχή. Έτσι, ενώ σήμερα η εβδομάδα ξεκίνησε με ήπιο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας, από αύριο Τρίτη το απόγευμα και από τα δυτικά έρχονται βροχές που αναμένεται να κρατήσουν έως και την Παρασκευή.

«Πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη όπου τις πιο πολλές και πιο έντονες βροχές θα τις συναντήσουμε σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κλ. Μαρουσάκης στο Open, την Τετάρτη, οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει και πάλι σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί κοντά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η οροσειρά της Πίνδου λειτουργεί σαν ένα φράγμα που εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια τουλάχιστον ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά.

Τέλος, σημείωσε ότι τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή και δεν θα πέσει τεράστιος όγκος νερού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί