Μ. Συντυχάκης: Κερδισμένοι από την Αγροτική Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας θα βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι των δύο χωρών (Βίντεο)

Η Αγροτική Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας είναι συμφωνία ανάμεσα σε δύο καπιταλιστικά κράτη που έχει στόχο την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Όπως είπε, ανάλογη συμφωνία είχε υπογραφεί το 2022 και τώρα απλά επικαιροποιείται. Η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των βιοπαλαιστών αγροτών της χώρας μας, ούτε των λαϊκών στρωμάτων, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα της Ινδίας.

Κερδισμένοι θα βγουν οι όμιλοι από τις μπίζνες σε διάφορους τομείς αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης, κτηνοτροφία και έρευνα. Την ίδια ώρα υπηρετεί τη στρατηγική της λεγόμενης νόμιμης μετανάστευσης, στον ανταγωνισμό εξασφάλισης πάμφθηνης εργασίας. Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ καταψηφίζει.

Ακόμα, ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στις πετσοκομμένες επιδοτήσεις που πλήττουν τους φτωχούς αγρότες και κατήγγειλε τα κόμματα που ψήφισαν τη νέα ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο και σήμερα κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα.

Η κυβέρνηση, τόνισε, προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο σε διαδικαστικά προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων υπηρεσιών, ενώ το ίδιο λένε και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί το σύνολο των επιδοτήσεων σε αυτούς που δουλεύουν και παράγουν και όχι σε αγροτικές επιχειρήσεις και καπιταλιστές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί