Θάνατος 17χρονου Χρήστου – Προκαλεί ο Οικονόμου: «Όταν υπάρχει απείθεια, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες για περιστατικά με τραγική κατάληξη»

Αίσθηση προκαλεί μία αναφορά του Γιάννη Οικονόμου σχετικά με τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι όταν υπάρχει απείθεια, τότε υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε «τραγική κατάληξη».

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «είχαμε ένα τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, στις συνθήκες που έγινε. Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα. Υπήρξε μία καταδίωξη όπου οι επιβαίνοντες δεν σταμάτησαν όχι μία αλλά αρκετές περισσότερες φορές. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, υπήρξε το περιστατικό που είχε αυτή την τραγική κατάληξη».

Ο Γιάννης Οικονόμου αφού ανέφερε ότι «η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι κανόνες εμπλοκής», συμπλήρωσε:

«Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειαςπολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχεις περιστατικά με τραγική κατάληξη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί πάντοτε σταθμίζοντας τα περιστατικά, την εκπαίδευση, με βάση αυτά που ορίζουν οι κανόνες εμπλοκής. Δεν θέλω να προδικάσω κάτι, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη».

Κληθείς να σχολιάσει την οργή που επικρατεί στην κοινότητα των Ρομά για τον νέο θάνατο από πυρά αστυνομικού, είπε: «Το περιστατικό αυτό όπως και άλλα στο παρελθόν πυροδοτεί κάποιες αντιδράσεις. Καμία σκιά δεν θα μείνει, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι δεν μπορεί αυτά τα περιστατικά να έχουν συνέχεια ή να συνεχίσει να υπάρχει κίνδυνος να προκαλούνται τέτοιου είδους ανωμαλίες».

Δείτε επίσης: Θάνατος 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου: Η 3η εκτέλεση Ρομά σε 3 χρόνια – «Μεμονωμένο περιστατικό» λέει ο Μαρινάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί