Τέμπτη: Αίτημα προανακριτικής στη Βουλή για τη σύμβαση 717 καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Επίθεση στο ΚΚΕ για το «γενικόλογο» αίτημα συγκρότησης εξεταστικής Επιτροπής εξαπέλυσε από το περιστύλιο της Βουλής η Θεοδώρα Τζάκρη, ανακοινώνοντας ότι αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση συγκρότησης της προανακριτικής Επιτροπής για τη σύμβαση 717 και προαναγγέλλοντας αίτημα συγκρότησης ακόμα μίας πρροανακριτικής για το έγκλημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε το ΚΚΕ δεκανίκι της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «θέλει να σβήσει» το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 που «μιλά για σοβαρές ενδείξεις ενοχής για κακουργηματική απιστία» του Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα.

«Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτηση για Προανακριτική για τη σύμβαση 717 και επίσης, θα καταθέσει αίτηση για προκαταρκτική εξέταση για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας» κατέληξε.

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η πρόταση ΚΚΕ για Εξεταστική

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΚΚΕ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με το «έγκλημα των Τεμπών», όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ως γνωστόν, τη στήριξή της στο αίτημα του ΚΚΕ έχει εκφράσει η ΝΔ, η οποία και θα υπερψηφίσει.

«Κατά», αναμένεται να ταχθούν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη κατέθεσε πρόταση για σύσταση Προανακριτικής στη βάση της έρευνας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, ενώ αναλόγως θα πράξει -κατά τις πληροφορίες- αύριο και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας η έρευνα να ξεκινά από το 2010, όταν και συστάθηκε η πρώτη επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών για τη σύμβαση 717.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί