Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Στ. Κασσελάκης: «Η κυβέρνηση αφήνει τα ολιγοπώλια να δρουν χωρίς φραγμούς» (Βίντεο)

“Η αιτία της ακρίβειας, σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη, από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και, δυστυχώς, ανήκει στην φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής”

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας την περαιτέρω στελέχωσης της ανεξάρτητης αρχής.

«Άλλη μία επίσκεψη σε άλλη μία Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία είναι υποστελεχωμένη, στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά 60%, παρά την υψηλή κατάρτιση που χρειάζεται για το έργο της και παρά την εξαιρετικά υψηλή απόδοση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Του έργου που αποφέρει μια πολύ μεγάλη απόδοση στον καταναλωτή και στον φορολογούμενο. Όλη αυτή η αλυσίδα του μη αποδοτικού κράτους, με ένα ΑΣΕΠ υποστελεχωμένο, με τη συγκεκριμένη Αρχή υποστελεχωμένη -η οποία χρειάζεται το ΑΣΕΠ για να στελεχωθεί- όταν δεν γίνονται προκηρύξεις, πολύ απλά αφήνει περιθώριο στα ολιγοπώλια να δρουν χωρίς φραγμούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε δηλώσεις του.

Όπως σημείωσε, «είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ κάνουν μια ηρωική προσπάθεια, με χαμηλές απολαβές, για να φέρουν, όσο πιο πολύ γίνεται, υγεία και ρύθμιση στις αγορές. Αλλά δεν είναι οι ίδιοι η αιτία της ακρίβειας. Η αιτία της ακρίβειας, σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη, από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και, δυστυχώς, ανήκει στην φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δεν επεμβαίνει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ)

«Έχουμε καταθέσει προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, θα καταθέσουμε και άλλες, αλλά να είμαστε ξεκάθαροι: η κυβέρνηση, ο κ. Σκρέκας, δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν αυτοί εδώ οι άνθρωποι. Αντιθέτως, εάν ήθελαν να φέρουν «φως» στον ανταγωνισμό της αγοράς, θα έκαναν τα πάντα για να στελεχωθεί η συγκεκριμένη Αρχή άμεσα και, επίσης, να μεταφερθεί σε μια κτιριακή υποδομή την οποία αναζητούν πολύ καιρό» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ)
Ο Στέφανος Κασσελάκης
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ)
Ο Στέφανος Κασσελάκης
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ)
Ο Στέφανος Κασσελάκης
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ)

Βίντεο: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί