Πύρινη λαίλαπα στην Κάρυστο εν μέσω ισχυρών ανέμων (Βίντεο)

Μία πραγματική μάχη δίνουν την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι στην Κάρυστο για να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και την επεκτείνουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και συγκεκριμένα 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα.

Τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής και κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», σημειώνει ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς Παν. Χουντάσης.

Είναι χαρακτηριστικό να σημειωθεί ότι στην μάχη με τις φλόγες την δίνουν περιορισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς αναμένονται ενισχύσεις από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.

«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε χαρακτηρίστηκα κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.

Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλιάς δήλωσε πριν από λίγο στο evima.gr, πως αυτή την ώρα εκκενώνεται το χωριό Αμυγδαλιά.

Αστυνομικοί του ΑΤ Καρύστου απομακρύνουν μέσα από το χωριό τους κατοίκους της περιοχής, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μια άνασα από τα σπίτια τους.

Οι ίδιες πληροφορίες του evima.gr, αναφέρουν πως οι κάτοικοι του χωριού μεταβαίνουν στις παραλίες του δήμου Καρύστου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί