Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης η ελληνογαλλική συνάντηση χορωδιών

Με τη συμμετοχή των χορωδιών La chorale de la Goutte D’or και La Chorale Mosaïque, από τη Γαλλία

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, η ελληνογαλλική συνάντηση χορωδιών, που διοργανώθηκε από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου, με τη συμμετοχή των χορωδιών  La chorale de la Goutte D’or και La Chorale Mosaïque από τη Γαλλία, υπό τη διεύθυνση της Louise Marty.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω, οι χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους και ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο ελληνικά και γαλλικά τραγούδια, ενθουσιάζοντας τους παριστάμενους, οι οποίοι τους χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημά. 

Η σύμπραξη των τριών χορωδιών από Ελλάδα και Γαλλία και η άκρως επιτυχημένη απόδοση ενός πολύ προσεγμένου ρεπερτορίου, δημιούργησε τις συνθήκες για μία μοναδική μουσική βραδιά, που ανέδειξε για μία ακόμη φορά τη δύναμη της μουσικής, μιας γλώσσας που δεν έχει σύνορα, εμπνέει και ενώνει τους ανθρώπους και τις ψυχές τους.

Έπαιξαν οι εξαίρετοι μουσικοί: Χρήστος Παύλης (κιθάρα), Κώστας Σφακιανάκης (μπουζούκι), ενώ στο πιάνο συνόδευαν ο Νίκος Κοκκίνης και η Ηρακλειώτισσα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μαρία Καναβάκη, που ζει στη Γαλλία και είχε την έμπνευση αυτής της μοναδικής μουσικής συνάντησης.

Η συναυλία  πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με  την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χορωδίες συμμετείχαν σε τριήμερο εργαστήρι χορωδιακής μουσικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 29  έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των γαλλικών χορωδιών στο Ηράκλειο, ο Σύλλογος της Μικτής, Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την Ξεναγό Ελεάνα Γαϊτανοπούλου για τη δωρεάν ξενάγηση που προσέφερε στις γαλλικές χορωδίες στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, καθώς επίσης τον κ. Γιώργο Βιζέγκο, ιδιοκτήτη της εταιρείας V Hellas member of VOX GROUP, για τη δωρεάν παραχώρηση των whispers που απαιτούνται για τις ξεναγήσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί