Τα τέσσερα κρίσιμα θέματα που έθεσε στον Κ. Μητσοτάκη ο Στ. Κασσελάκης

Ανάμεσά τους ΕΥΠ και σκάνδαλο υποκλοπών

Περίπου μία ώρα κράτησε η πρώτη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κλίμα στην συνάντηση που έγινε στη Βουλή, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ήταν καλό με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέτει τέσσερα κεντρικά, θεσμικού χαρακτήρα, ζητήματα.

Δείτε: Μητσοτάκης-Κασσελάκης: Συνάντηση μίας ώρας στη Βουλή – Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες (βίντεο)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση απορρήτου για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ, προκειμένου αυτοί να καταθέτουν ενώπιον των δικαστικών αρχών τουλάχιστον ως μάρτυρες.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ενεχείρησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το σχετικό άρθρο από τον Νόμο 3649/2008 (Άρθρο 14 παράγραφος 4), που έδινε στον υπουργό Εσωτερικών τη δυνατότητα να εγκρίνει την κατάθεση των υπαλλήλων της ΕΥΠ στις δικαστικές αρχές.

Αναφορά σε ΕΥΠ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έθεσε ως ζητούμενο την κατάργηση κάθε υφιστάμενης ασυλίας και οποιασδήποτε άλλης διάταξης που δίνει στα στελέχη τραπεζών, Ταμείων, δημοσίων οργανισμώνεπιτροπών κάθε δικαίωμα ασυλίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόταση αλλαγής του νόμου για το Πόθεν Έσχες που θα περιλαμβάνει πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις Πόθεν Έσχες με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο του εκάστοτε ποσού, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά επιχορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κτλ.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για το ΑΣΕΠ, να έθεσε το αίτημα προς τον πρωθυπουργό όλοι οι διορισμοί των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Κ. Μητσοτάκης: Καλημέρα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας

Στ. Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ

Κ. Μητσοτάκης: Προσαρμοστήκατε στους καινούργιους χώρους;

Στ. Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Αλλά στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα. Και στην Ελλάδα. Όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη είναι εθνικό στοίχημα, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.
 
Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο που δίνει πια την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους στην πατρίδα μας και κατοικούν στο εξωτερικό, να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και νομίζω σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό  χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε…

Στ. Κασσελάκης: .. με δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι.Και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν οι ίδιοι να εκλέγουν εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Κ. Μητσοτάκης: Αυτά θα τα συζητήσουμε, ο εκλογικός νόμος, ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος. Και προφανώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε ….
 
Στ. Κασσελάκης: Ο Έλληνας του εξωτερικού δεν το έχει

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί