Επίθεση φασιστών σε τρένο του ΗΣΑΠ με τις «πλάτες» της αστυνομίας

Πρωτοφανείς εικόνες επικράτησαν στον σταθμό «Μοναστηράκι» νωρίς το βράδυ της Τετάρτης όταν τάγμα εφόδου με φασίστες επιτέθηκε σε κόσμο που ήταν μέσα στο τρένο, μετά τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο.

Φασίστες επιτέθηκαν σε αντιφασίστες, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους κάνουν ουσιαστικά «πλάτες», επεμβαίνοντας όταν το σκηνικό είχε τελειώσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, αντιφασίστες που κατέβαιναν με το τρένο προς Μοναστηράκι, δέχτηκαν άγρια επίθεση με πέτρες, από ομάδα φασιστών που ήταν σε άλλα βαγόνια. 

Σύμφωνα με μαρτυρία 17χρονου τραυματία, που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι ομάδα περίπου 50 φασιστών άρχισε να επιτίθεται με πυροσβεστήρες και πέτρες σε αντιφασίστες, περίπου 20 στον αριθμό. Τους έριχναν λάδι ή βενζίνη και τους απειλούσαν ότι θα τους κάψουν.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν προσαχθεί – συλληφθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές για αρκετούς τραυματίες. 

Διαδοχικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο zougla.gr δείχνουν την άγρια επίθεση φασιστών και την προκλητική στάση της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται τα ΜΑΤ νωρίτερα έριξαν χημικά στη Βικτώρια. Με αναρτήσεις τους στα social media κόσμος ενημέρωσε νωρίτερα ότι ΜΑΤ μπήκαν στον ΗΣΑΠ κατευθυνόμενοι προς το Μοναστηράκι όπου συγκεντρώθηκαν φασίστες και αντιφασίστες, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι από τα μεγάφωνα έκαναν λόγο για επεισόδια και σε άλλους σταθμούς, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα τρένα για κάποια ώρα.

Σπασμένο μέρος από μηχανή της ΕΛΑΣ
Avgi
χημικά στα σκαλιά του ΗΣΑΠ
Χημικά στις σκάλες του ΗΣΑΠ/Avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί