Νέο Ηράκλειο: Η αστυνομία επιτρέπει τη συγκέντρωση των νεοναζί, αλλά όχι των αντιφασιστών

Προσαγωγές στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Υπό αστυνομική κατοχή βρίσκεται το Νέο Ηράκλειο, καθώς περίπου 2.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στους δρόμους της περιοχής. Ενόψει των συγκεντρώσεων των ακροδεξιών με αφορμή τη διπλή δολοφονία το 2013, των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φοντούλη και την συγκέντωση αντιφασιστών ως απάντηση, παρατεταγμένες βρίσκονται και οι αύρες της αστυνομίας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ είναι ήδη στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου ενώ στον αέρα βρίσκονται και drone της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική για σήμερα, ενώ κλειστός παραμένει από το μεσημέρι ο σταθμός «Νέο Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου, η αστυνομία απειλεί ευθέως τους αντιφασίστες ότι αν δεν αποχωρήσουν θα γίνουν προσαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι παρά τις απαγορεύσεις τις ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς δίνουν ραντεβού στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Η αστυνομία επιτρέπει τη συγκέντρωση των νεοναζί στο μνημείο αλλά όχι εκείνη των αντιφασιστών, ενώ έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 8 προσαγωγές στον σταθμό του ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, «μαζεύουν» τους πολίτες που μεταβαίνουν με λεωφορεία. Είχε προηγηθεί μία προσαγωγή στο Νέο Ηράκλειο.

Μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ βρίσκονται διμοιρίες ΥΜΕΤ, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας μεταφέρουν με απόλυτο τρόπο ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων.

AVGI.GR

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η αστυνομία διέρρεε ότι η συγκέντρωση των ακροδεξιών δεν θα γίνει τελικά και ότι στο σημείο θα βρεθούν μόνο οι συγγενείς των νεκρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία από στο σημείο του μνημείου ήδη βρίσκεται ομάδα 20 ξένων φασιστών, με την αστυνομία να παραμένει προκλητικά «θεατής». Στο μνημείο πήγε η οικογένεια του Φουντούλη όπου πραγματοποίησε τρισάγιο κι έφυγε.

AVGI.GR

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης φασίστες, πραγματοποίησαν στα κρυφά συγκέντρωση.

Τη συγκέντρωση των ακροδεξιών καταδίκασε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ.-τις προηγούμενες ημέρες- είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών.

Ως αποτέλεσμα η αστυνομία ταυτοποίησε 21 Ιταλούς ακροδεξιούς, μέλη της οργάνωσης «CasaPound Italia», τους οποίους χθες το βράδυ συνέλαβε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ως άτομα που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και ανεπιθύμητοι.

Οι ίδιοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Δείτε: Ακροδεξιοί από την Ιταλία συνελήφθησαν στο «Βενιζέλος» (φωτο)

AVGI.GR

Φωτογραφίες / βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί