Wikileaks: Η Ελλάδα στο σχέδιο του Ισραήλ για τον εκτοπισμό 2,3 εκατ. Παλαιστινίων από τη Γάζα

Και η Ελλάδα αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο του Ισραήλ που αποκάλυψαν τα Wikileaks με αναρτήσεις τους στα social media που συνέταξε το υπουργείο Πληροφοριών και στο οποίο περιγράφεται ένα σενάριο απέλασης 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα με συνεχείς βομβαρδισμούς από βορρά προς νότο.  Το έγγραφο δημοσιεύθηκε αρχικά από την εβραϊκή ιστοσελίδα https://www.mekomit.co.il/

Δείτε:

Γάζα: Μετά τη σφαγή, σχέδιο εκδίωξης 2,3 εκατομ. Παλαιστινίων – Η Ελλάδα ανάμεσα στις περιοχές που θα μεταφερθούν

Συγκεκριμένα στο επίσημο απόρρητο έγγραφο και στο πρώτο του παράρτημα αναφέρεται και η χώρα μας (φωτογραφία) ως πιθανό κράτος υποδοχής και απορρόφησης Παλαιστινίων προσφύγων σε περίπτωση που θα εγκατέλειπαν την λωρίδα της Γάζας.

Να σημειώσουμε πως το έγγραφο αυτό είναι σενάρια του συγκεκριμένου υπουργείου Πληροφοριών και είναι άγνωστο αν αυτό έχει υιοθετηθεί επίσημα από το Ισραήλ. Πρόκειται για έγγραφα του υπουργείου Πληροφοριών που είναι συμβουλευτικά και δεν είναι δεσμευτικά για την εκτελεστική εξουσία.

Το έγγραφο εξετάζει σενάρια σταδιακής κατάληψης της Λωρίδας της Γάζας και διάχυσης του πληθυσμού προς το Σινά και άλλες χώρες. 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στο παράρτημα Α και μεταξύ των χωρών-αποδεκτών προσφύγων:

Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα της Μεσογείου – Ελλάδα/Ισπανία

Συμβολή: απορρόφηση και καθίζηση.

Κίνητρα: Aπορρόφηση και οικονομική ενίσχυση προς όφελος της διαδικασίας από τις αραβικές χώρες.

Να σημειωθεί πως το έγγραφο σε άλλα σημεία ενθαρρύνει την κυβέρνηση του Ισραήλ να ηγηθεί μιας δημόσιας εκστρατείας στον δυτικό κόσμο για την προώθηση του σχεδίου μεταφοράς του Παλαιστινιακού πληθυσμού «με τρόπο που να μην υποκινεί ή να δυσφημεί το Ισραήλ».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στρατολογηθούν στη διαδικασία για να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο για να απορροφήσει τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας και ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες  ( όπως αναφέραμε προηγουμένως η Ελλάδα και η Ισπανία) καθώς και ο Καναδάς θα πρέπει να βοηθήσουν στην απορρόφηση και εγκατάσταση των Παλαιστινίων προσφύγων.

Επισήμως πάντως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Αίγυπτος παραμένουν προσηλωμένοι στην παραμονή του άμαχου πληθυσμού στην Γάζα, ακριβώς για να αποφευχθεί η εθνοκάθαρση.

Το λευκό στον ΟΗΕ και οι δηλώσεις Καιρίδη 

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές ωστόσο νέα ερωτήματα τίθενται. Ένα από αυτά είναι το λευκό που ψήφισε η χώρα μας κατά τη σχετική ψηφοφορία στον ΟΗΕ την ώρα μάλιστα που η επίσημη στάση της Ελλάδας παραμένει (στα χαρτιά) υπέρ δύο κρατών στην περιοχή. Ερωτήματα και για το ταξίδι-αστραπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ για να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και αν ήταν ένα απλό ταξίδι στήριξης της χώρας.

Παράλληλα ένα δεύτερο ερώτημα τίθεται μετά τις δηλώσεις και  του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος ανέφερε πως το 20% των μεταναστευτικών ροών που δεχόμαστε προέρχεται από την Γάζα, μέσω Αιγύπτου και Τουρκίας.

«Οι Παλαιστίνιοι που φτάνουν στην Ελλάδα θεωρούνται πρόσφυγες – κάνουν αίτηση ασύλου και τους δίνεται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα», είχε δηλώσει πρόσφατα στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Καιρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί