Στ. Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης κάθε μέρα πλήττει τη Δημοκρατία (Bίντεο)

«Πετάμε τον κομματισμό και το ρουσφέτι έξω από το Δημόσιο Τομέα. Φέρνουμε οξυγόνο αξιοκρατίας και διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε η επιλογή των διοικητών των δημόσιων Οργανισμών να γίνεται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ, χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης.

Παράλληλα τόνισε ότι οι διοικήσεις των Οργανισμών θα αξιολογούνται ανά τακτά διαστήματα τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τις τοπικές κοινωνίες και τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους. «Δίνουμε το λόγο στην κοινωνία. Αυτούς υπηρετούμε, σε αυτούς λογοδοτούμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτείνει τα αυτονόητα:

«Όλες οι διαδικασίες επιλογής των Διοικήσεων του Δημοσίου να περάσουν στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ. Εμπιστευόμαστε την Ανεξάρτητη Αρχή να επιλέξει τους πραγματικά κατάλληλους για κάθε θέση. Αυτό σημαίνει για εμάς αριστεία.

Υιοθετούμε τις προτάσεις της Έκθεσης του ΑΣΕΠ του 2021. Όλη η διαδικασία ξεκινάει και ολοκληρώνεται από τον ΑΣΕΠ. Αυτή είναι και η δική μας πρόταση. Χωρίς δισταγμούς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς υπεκφυγές! Αυτά ακριβώς συζητήσαμε και με την ηγεσία του ΑΣΕΠ η οποία πρόσκειται θετικά σε αυτήν την πρόταση εφόσον στελεχωθεί κατάλληλα.

Αν είχαμε αξιοκρατική τοποθέτηση διοικήσεων στην ΕΡΓΟΣΕ και στον ΟΣΕ, ίσως κάποιος να έβαζε φρένο στην ανευθυνότητα του Υπουργού, που διαβεβαίωνε στη Βουλή ότι όλα έβαιναν καλώς στον σιδηρόδρομο…

Είμαστε υπέρ της διαρκούς αξιολόγησης των Διοικήσεων. Με συμβόλαια απόδοσης που θα συνδέονται άμεσα με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Στο πλαίσιο των κυβερνητικών στρατηγικών σχεδίων. Και με την εφαρμογή της κοινωνικής λογοδοσίας σε κάθε έκφανση της διοικητικής λειτουργίας.

Η πολιτική λογοδοσία θα συμπληρωθεί από ένα πλαίσιο «κοινωνικού ελέγχου» των πεπραγμένων της κάθε διοίκησης, στο οποίο θα συμμετέχουν με συμβουλευτικό ρόλο και με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνικών της «διαβουλευτικής δημοκρατίας» (πάνελ πολιτών, δομημένα ερωτηματολόγια) τρεις διαφορετικές κατηγορίες stake holders: α) το προσωπικό του Οργανισμού β) οι συναφείς προς το αντικείμενο διοίκησης φορείς της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας και γ) φορείς της κοινωνίας των πολιτών (οργανώσεις ασθενών για νοσοκομεία) ή της τοπικής αυτοδιοίκησης (όταν η δράση του Οργανισμού έχει τοπική αναφορά)».

«Να γίνουμε μια ενιαία και νικηφόρα ομάδα – Να μην αφήσουμε τίποτε ατιμώρητο»
Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε παράλληλα μήνυμα ενότητας ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να γίνει μια ενιαία και νικηφόρα ομάδα για να ξεσκεπάσει όλα όσα διαπράττει και επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για να λεγόμαστε σύντροφοι και αυτό να σημαίνει κάτι, πρέπει κόμμα και βουλευτές, αλλά και κάθε διαθέσιμη συμβολή που έρχεται από την κοινωνία, να γίνουμε μια ενιαία και νικηφόρα ομάδα. Σας καλώ όλους και όλες να γίνετε το παράδειγμα και το υπόδειγμα με τον πλούτο των προτάσεων που θα φέρετε ως τμήματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στο βήμα της Βουλής για να μας ακούσουν όλοι και να πειστούν ότι αξίζουμε την θετική τους ψήφο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπογράμμισε:

«Να μην αφήσουμε τίποτε αναπάντητο, τίποτε ατιμώρητο, τίποτε κρυμμένο από όσα διαπράττει και επιχειρεί ο κύριος Μητσοτάκης. Να μη μασήσουμε τα λόγια μας για το κοινωνικό χάσμα και την προκλητική αδικία που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να ορθώσουμε τείχος αγώνα για την προστασία του κράτους δικαίου που υπονομεύεται με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στις γειτονιές, στα κινήματα, στις κοινωνικές οργανώσεις, όπου χτυπά η καρδιά του λαού και της νεολαία.

Να χαμηλώσουμε τους τόνους στη μεταξύ μας αντιπαράθεση, που κάποτε παίρνει χαρακτήρα απαράδεκτης σύγκρουσης και κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και στον καθένα από μας. Και να σηκώσουμε τους τόνους απέναντι σε κάθε μέτρο, κάθε βήμα, κάθε πρόκληση, της πολιτικής που εντείνει την κοινωνική αδικία, τον αυταρχισμό, την ανασφάλεια, τους κινδύνους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί