Η μεριά της Ιστορίας απ’ την ανάποδη

Του Δημοσθένη Καραγιάννη

Βρε τι παθαίνει κανείς!!! Κοίταξε να δεις τι παιχνίδια παίζει η Ιστορία (όταν κανείς «ιστορίης μάθησιν» – κατ’ Ευριπίδη – έχει το μικρόβιο). Ξαναδιαβάζοντας την ιστορία των Σουλιωτών και φτάνοντας εκεί που μαθαίναμε για τις γυναίκες Σουλιώτισσες που πέταξαν τα παιδιά τους να κομματιαστούν στα βράχια, μου γύρισε ανάποδα το μυαλό. Μου ήρθαν εικόνες από τη σημερινή δολοφονία (σφαγιασμό) των ισραηλινών παιδιών που “έγινε” από τους «τρομοκράτες της Χαμάς». Που παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχτεί πια περίτρανα πως ήταν face news των προπαγανδιστικών μηχανισμών πολέμου του  Ισραήλ, δεν υπάρχει η απαιτούμενη δόση αιδούς για να αποκαλυφτεί το μέγεθος του ψεύδους της “είδησης|  από τα βοθροκάναλα, ελληνικά και διεθνή.

Και βέβαια αν «μια εικόνα, χίλιες λέξεις» (One Look Is Worth a Thousand Words), φανταστείτε τις χιλιάδες εικόνες που είδαν και βλέπουν τα μάτια μας καθημερινά (οι οποίες ξεπηδούν  απ’ την κόλαση που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι) και γεννιούνται στο μυαλό του καθενός που έστω και λίγο θ’ απασχολήσει τη σκέψη του με την σύγχρονη εγκληματική τραγωδία που εξελίσσεται στη Γάζα με την επίθεση του Ισραήλ! Μια επίθεση ενός πάνοπλου δολοφονικού κτήνους, του Ισραήλ εναντίον ενός άοπλου σχεδόν «τρομοκράτη λαού», οπλισμένου με πέτρες και σφεντόνες, του Παλαιστινιακού. Μέχρι σήμερα πάνω από 8,000 νεκροί και ανάμεσά τους πάνω από 4.000 παιδιά, είναι το αντίτιμο του «δικαιώματος της αυτοάμυνας» που πληρώνουν οι Παλαιστίνιοι στο κράτος δολοφόνο, το Ισραήλ!

Η διεθνής κοινότητα με ηγέτη τον «νεκρόφιλο» Μπάιντεν, αφεντικό των ΗΠΑ είναι απολύτως διχασμένη. Κάποια κράτη κι ανάμεσά τους και η Ελλάδα του Μητσοτάκη και της Βοριδοπρευροκαιριδικής κ.τ.λ., συμμορίας του, επιχαίρουν στα μουλωχτά και επικροτούν για τη σφαγή των Παλαιστινίων. Προτρέπουν να συνεχίσει τη σφαγή ο Νετανιάχου και πηγαίνουν να σφίξουν το χέρι ενός ναζί εγκληματία, καμαρώνοντας και πατώντας πάνω στα πτώματα των νεκρών αμάχων Παλαιστινίων και Ισραηλινών. «Παλιά του τέχνη κόσκινο» από την εποχή της δικής μας γερμανικής κατοχής του Μητσοτακέικου, όπως λέει ο λαός μας!  Κάποια άλλα κράτη αντιτίθενται χαλαρά και κάποια τοποθετούνται κατά της σφαγής με έντονο τρόπο.

Δε συμβαίνει, βέβαια το ίδιο με τους λαούς στην παγκόσμια κλίμακα. Καθημερινά παρακολουθούμε και συμμετέχουμε σε ογκώδεις πορείες και θερμές διαδηλώσεις και εκδηλώσεις υπέρ του δικαιώματος των Παλαιστινίων να αποκτήσουν το δικό τους ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, απαλλαγμένο από τις αμερικάνικες τρικλοποδιές του «Καπ Ντέιβιντ» και παρόμοιες των διεθνών δήθεν «φιλειρηνικών πρωτοβουλιών που όλες – μα όλες – στρέφονται κατά του δικαιώματος για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα των Παλαιστινίων στα όρια πριν το 1967, όλες – μα όλες – θέτουν σκληρά περιοριστικά όρια – που θέλουν να «περάσουν» οι κατακτητές τους με τους σγουγκοκωλάριούς τους (και την Ελλάδα του Μητσοτάκη πρώτη-πρώτη), εναντίον των Παλαιστινίων.

Κάθομαι λοιπόν, βάζοντας όλα τούτα και χιλιάδες άλλα στο μυαλό που γεννούν οι εικόνες της τραγωδίας και αναρωτιέμαι, για τις Σουλιώτισσες, περνώντας για μια στιγμή νοητά στις «γραμμές» και των «νετανιαχικών ναζί» του Ισραήλ. Σκέφτομαι τους Μεσολογγίτες τους δικούς μας και την αδυσώπητη πολιορκία τους από τον Κιουταχή και τον Ιμπραήμ, σκέφτομαι την απελπιστική έξοδό τους για να γλιτώσουν «όσοι γλίτωσαν» από το θεριό της πείνας, της δίψας και της σκλαβιάς. Και τι έκαναν; Έβαλαν τα γυναικόπαιδα μπροστά για να τα σφάξουν, οι έχοντες το «δικαίωμα της αυτοάμυνας» του Κιουταχή και του Ιμπραήμ, οι Οθωμανοαιγύπτιοι δηλαδή σε ξένη πατρίδα! Δικαίως ούρλιαζε ο Μέττερνιχ απ’ την Αυστρία! Κι όσο φώναζε ο Μέττερνιχ, τόσο έστελνε στρατούς ο σουλτάνος για να εξοντώσει τους «ταραξίες» – έτσι λέγανε τότε τους τρομοκράτες – οι τοποτηρητές της «διεθνούς τάξης».

Κι έχεις τον τρομοκράτη Κολοκοτρώνη, τον σφαγέα Καραϊσκάκη, τον βλάκα Ανδρούτσο, τον βάρβαρο  τον τουρκοφάγο «Νικηταρά», τον γελοίο Υψηλάντη και τα τόσα άλλα ανυπόταχτα καθάρματα που χαλούσαν τον ύπνο του Σουλτάνου και των σγουγκοκωλίων του, σκότωναν και έσφαζαν τους γενιτσάρους του, βίαζαν και βανδάλιζαν  κατά φιλήσυχων και αθώων Οθωμανών αμάχων κατακτητών με επιδρομές, επιθέσεις, κλεφτοπόλεμο, τρομοκρατικές ενέδρες και μάχες, και κατατρομοκρατούσαν Έλληνες κοτζαμπάσηδες και Οθωμανούς, οι σιχαμένοι! Καταδίκαζαν και τότε τη βία και τις βαρβαρότητες «απ’ όπου κι αν προέρχονταν» οι διάφοροι «statusquοηδες» – πάντα υπάρχουν οι υποταγμένοι και οι Πόντιοι Πιλάτοι – απ’ τα διεθνή φόρα και επίσημα βασιλικά και αυτοκρατορικά σαλόνια.

Αλλά και οι τρομοκράτες Σουλιώτες πριν από καμιά δεκαριά χρόνια (από τη «μεγάλη ελληνική τρομοκρατική επιχείρηση» για τη γέννηση και δημιουργία ελληνικού κράτους λέω) τι έκαναν;  Άκου να δεις! Πολέμαγαν, οι ελεεινοί για να μείνουν ελεύθεροι από την υποταγή τους στον Αλή πασά με τις ευλογίες του Σουλτάνου. Ζώα, παιδί μου, ζώα!!! Τελικά ο Πασάς τα κατάφερε να τους διώξει απιτέλους απ’ τις κορφές τους και να τους διασκορπίσει. Και τότε οι γυναίκες τι σκαρφίστηκαν, οι ρουφιάνες,  για να δυσφημίσουν τον αγώνα του Αλή και του Σουλτάνου;  Τι έκαναν στα παιδιά τους, οι σκύλες; Οργάνωσαν τη δολοφονία τους, οι βρωμιάρες, με το πρόσχημα να μην πέσουν στα χέρια των στρατιωτών του “νόμου και της τάξης” !

Τα πέταξαν, τα σκότωσαν, τα κομμάτιασαν πάνω στα βράχια για να έχουν μετά να κατηγορούν τους εχθρούς για βαρβαρότητες! Κι ύστερα για να ολοκληρώσουν το δυσφημιστικό τους έργο (τίνος κερατά εντολές να εκτελούσαν οι προβοκατόρισσες;)  έπεσαν κι οι ίδιες στο βάραθρο! Τέτοια αίσχη! Τέτοιες τρομοκρατικές ακρότητες! Ευτυχώς που δεν υπήρχε τότε ο ΟΗΕ (αλλά υπήρχε ο προγονός του, η “Ιερή Συμμαχία”, εκείνου του Κλέμενς Βέντσελ Λόταρ φον Μέτερνιχ (Klemens Wenzel Lothar von Metternich) που επέβαλε τότε το “νόμο και την τάξη” στην Ευρώπη μαζί με τα τσιράκια του και υπερασπιζόταν το “δικαίωμα της αυτοάμυνας” της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Αλλά που να το καταλάβουν αυτό οι τρομοκράτες λαοί που σήμερα ουρλιάζουν για τα δίκια των Παλαιστινίων. οι βλαμένοι; Κι επειδή τότε εκείνοι οι αλητήριοι Έλληνες τρομοκράτες κατόρθωσαν να ελευθερωθούν και να κάνουν δικό τους κράτος, νομίζουν πως και σήμερα μπορούν να κάνουν το ίδιο κι οι τωρινοί τρομοκράτες, Παλαιστίνιοι; Δεν έμαθαν το μάθημα της ιστορίας που λέει “Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται” και προσπαθούν να επαναλάβουν αυτό που δεν επαναλαμβάνεται; Τόσο ηλίθιοι είναι πια! Δεν έμαθαν ότι και τότε ο Αλή Πασάς που μετά από δεκάχρονο και βάλε πόλεμο κατατρόπωσε και εκτόπισε τους Σουλιώτες και τους διασκόρπισε στα πέρατα, τελικά σφάχτηκε από τον ίδιο τον σουλτάνο του; Νομίζουν οι Παλαιστίνιοι ότι το Ισραήλ που είναι το αντίστοιχο του Αλή Πασά της εποχής εκείνης, θα έχει και την τύχη του Αλή Πασά; Πιστεύουν πως οι σύγχρονοι Σουλτάνοι του κόσμου, οι Αμερικανοί, θα στραφούν εναντίον του τωρινού υπηρέτη τους, του Ισραήλ και θα το σφάξουν, όταν έρθει η ώρα του;

Ή μήπως νομίζουν πως οι ιδιοκτήτες “φάρμερς”, οι πρόγονοί των σημερινών «κοσμοκρατώρων» – έτσι νομίζουν!!! – δεν έσφαζαν τους μαύρους επιστάτες τους την ένδοξη εποχή της δικής τους “σκλαβοϊστορίας”; Θα πείτε! “Ποτέ μη λες, ποτέ”. Σωστό κι αυτό! Όμως προς το παρόν ο Αλή Πασάς χαίρεται τον ξολοθρεμό των Σουλιωτών! Στο τέλος βέβαια ανάποδα γύρισαν τα πράγματα για τον Αλή, αλλά σε κάτι τέτοιο ελπίζουν κι οι Παλαιστίνιοι; Λέτε απ’ εκείνους τους αχρείους της Ιστορίας να πήρε τα μαθήματά της κι η Χαμάς; Αίσχος και πάλι αίσχος!!!

Ενσωματωμένη εικόνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί