ΚΚΕ Λασιθίου: Koροϊδία η απένταξη των συμπληρωματικών έργων Μπραμιανών, Γρα Λυγιάς και Μύρτους, από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα της απένταξης του έργου κατασκευής των συμπληρωματικών έργων του Ταμιευτήρα Μπραμιανών, των αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιάς και του φράγματος του Μύρτους από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξέδωσε το ΚΚΕ Λασιθίου, στην οποία αναφέρει:

Όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες, οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές καθώς ήδη έχουν συμπληρωθεί 40 χρόνια από την έναρξη κατασκευής του ημιτελούς ακόμα Ταμιευτήρια Μπραμιανών! Για αυτό δε χωράει κανένας εφησυχασμός από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Χρ.Σταικούρα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ.Αρναουτάκη!

Οι τελευταίες εξελίξεις με την απένταξη των συμπληρωματικών έργων του ταμιευτήρα των  Μπραμιανών, των αντιπλημμυρικών έργων της Γριάς Λυγιάς και του φράγματος του Μύρτους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία! Είναι το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπακούει στην πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων καθώς και των δυνάμεων τους στην περιφέρεια Κρήτης αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας.

Η επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης στο περιφερειακό Συμβούλιο στις 16/10/23 αποκάλυψε τις ευθύνες της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και των κομμάτων τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που προωθούν με γρήγορους ρυθμούς την παράδοση της διαχείρισης του νερού , των φραγμάτων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους! 

Η Ιεράπετρα δεν είναι η μοναδική περίπτωση! Μιά σειρά από απαραίτητα έργα έχουν γίνει πολλαπλά γεφύρια της Άρτας. Τα παραδείγματα αποκαλυπτικά όπως το Φράγμα της Πλακιώτισσας , η εκτροπή στο Πλατύ για την τροφοδοσία του Ταμιευτήρα της Φανερωμένης , το φράγμα Βαλσαμιώτη , οι Λιμνοδεξαμενές Χρυσοσκαλίτισσας και Αγίων Θεοδώρων , οι Λιμνοδεξαμενές Πλατάνου και Κούντουρας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Στην Ιεράπετρα αυτά τα έργα χρησιμοποιήθηκαν στο έπακρο προεκλογικά για να εξαπατήσουν τους αγρότες και τον λαό. Προχώρησαν στην φάση του διαγωνισμού αλλά οι γνωστές σε όλους καθυστερήσεις αποτέλεσαν μια καλή δικαιολογία για να απενταχθούν τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και τώρα όλοι οι υπεύθυνοι (κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή)  προσπαθούν να επιρρίψουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο για να κρύψουν την σύμπλευσή τους στη διασφάλιση των κερδών των λίγων σε βάρος των αναγκών των πολλών!

Η δημοτική αρχή του κ.Καλαντζάκη που στηρίζει την πολιτική της κεντρικής εξουσίας και την εξειδικεύει σε τοπικό επίπεδο όπως και οι λοιποί εμπλεκόμενοι γνώριζαν ότι θά ‘ρθει αυτή η εξέλιξη όσο κι αν προσπαθούν να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες.                                                                                                                      

Η απουσία έργων ύδρευσης , άρδευσης και αντιπλημμυρικών δεν είναι αβλεψία , ούτε παράλειψη , είναι συνειδητή επιλογή! Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων , των περιφερειακών και των δημοτικών αρχών , καθώς τέτοιου είδους έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, το κράτος και τις κυβερνήσεις, αφού δεν προσφέρουν υπερκέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης  της  Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που υπηρετούν κυβερνήσεις-περιφερειακή-δημοτικές αρχές,  κι έχει στόχο το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των αλιέων και την ερήμωση της υπαίθρου. 

Καλούμε τους Ιεραπετρίτες και τις Ιεραπετρίτισσες να υψώσουν το ανάστημά τους, απέναντι σε αυτή την πολιτική που αντί να χρηματοδοτεί υποδομές πρόληψη, επιλέγει να καταστρέφεται η ζωή των λαϊκών οικογενειών από πλημμύρες , πυρκαγιές , από λειψυδρίες. 

Η ελπίδα υπάρχει στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα χωρίς αυταπάτες για  σωτήρες και λύσεις μέσα από υπουργικά γραφεία και από στελέχη σε θέσεις κλειδιά. Αυτό που έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι λαϊκές οικογένειες  είναι η αποφασιστική διεκδίκηση μέσα από το συλλογικό αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του. 

Το ΚΚΕ  θα είναι στο πλάι τους, για να προχωρήσουν άμεσα , με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση , όλα τα αναγκαία έργα διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού, με σκοπό να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες για φθηνό και ποιοτικό νερό , πόσιμο και αρδεύσιμο , με δραστική μείωση των τιμολογίων σε λαϊκά νοικοκυριά και βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί