Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κλιμάκιο του ΚΚΕ Λασιθίου

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης του ΚΚΕ για την Υγεία, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου με επικεφαλής τον Κοκοσάλη Αντρέα μέλος του ΓΠ Κρήτης περιόδευσε τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Στα πλαίσια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μανουσάκη Γιώργο.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων μετέφερε την αγωνία του για την κατάσταση του Νοσοκομείου απέναντι στο νέο κύμα της πανδημίας: ελάχιστες προσλήψεις  προσωπικού έχουν γίνει στο Νοσοκομείο, υπάρχουν μεγάλα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες και κλινικές, γίνονται συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία, ενώ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού έχουν συγχωνευθεί από 1/9/21 η καρδιολογική με την παθολογική κλινική, η καρδιολογική κλινική έχει πλέον μόνο δύο ιατρούς, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών μένουν αρκετές  ημέρες εφημερίας με μόνο ένα γιατρό, τα εργαστήρια του Νοσοκομείου έχουν μείνει με 3 μόνο ιατρούς, σημαντικά κενά υπάρχουν στις διοικητικές υπηρεσίες, τα πλυντήρια, ενώ εκτός από τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού συνεχίζεται η εφαρμογή εξαντλητικών και παράνομων προγραμμάτων εργασίας σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη ΜΕΘ και ΜΕΘ covid.

Το κλιμάκιο του Κόμματος  σημείωσε ότι το μέτωπο της Υγείας είναι βασικό ζήτημα της πάλης του λαού στο οποίο το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή. Ζήτημα που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία την ώρα που αναζωπυρώνεται η πανδημία, με το 4ο κύμα της να αναμένεται πιο σφοδρό και με την κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο να αποποιείται τις εγκληματικές τις ευθύνες, αλλά να ετοιμάζει και νέο χτύπημα στις παροχές Υγείας.

Υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις του Κόμματος θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση όλων των μέτρων που πρέπει να παρθούν άμεσα για να μην χαθούν άλλες ζωές από την πανδημία, διαδίδοντας ταυτόχρονα παντού το σύνθημα «Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» και καλώντας σε κοινή πάλη όλο τον λαό.

Μετέφερε το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης με το ΚΚΕ, ως απάντηση – εκτός των άλλων – στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στον τομέα της Υγείας. 

Δήλωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Νομού, χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Νεάπολής, των κατοίκων της Ιεράπετρας, όλου του λασιθιώτικου λαού, που έχουν στο επίκεντρο την υπεράσπιση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας! Υπογράμμισε τη σημασία οι διεκδικήσεις να έχουν στην προμετωπίδας τους το αίτημα: ότι κανενα νοσοκομείο και κέντρο υγείας δεν περισσεύει πουθενά στην Ελλάδα, ούτε στο Λασίθι! Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας! Ούτε σκέψη για κλεισίματα-συγχωνεύσεις δομών υγείας και κλινικών!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί