Goa Gil: Έφυγε από τη ζωή ο «παππούς» της trance

Ο ψυχεδελικός trance DJ και παραγωγός Goa Gil — γεννημένος Gilbert Levey που αργότερα πήρε το όνομα Mahant Managalanand Puri-  πέθανε χθες 26 Οκτωβρίου, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα του πρωτοπόρου καλλιτέχνη της trance σκηνής, στο Instagram επιβεβαίωσε την είδηση ​​του θανάτου του . Ανέφερε, «Αγαπητή παγκόσμια κοινότητα, τα λόγια είναι λίγα για αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε μαζί σας τα δυσάρεστα νέα για τον Σρι Μαχάντ Μαναγκαλάν και ο Πούρι, γνωστός και ως Γκόα Γκιλ, άφησε το εγκόσμιο σώμα του, στην άνεση του σπιτιού του».

Ποιος ήταν ο Goa Gil

Ασκούμενος της γιόγκα και της ψυχεδελικής κουλτούρας όλη του τη ζωή, ο Goa Gil γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και ήταν πρώτος μέρος του κινήματος της αντικουλτούρας, των χίπηδων στη δεκαετία του ’60 στη Δυτική Ακτή. Τελικά μετακόμισε στο Άμστερνταμ και στη συνέχεια στη Γκόα, που ήταν ένα καταφύγιο χίπις τη δεκαετία του ’80. Από τότε, το στυλ ηλεκτρονικής μουσικής του Goa Gil συνέβαλε στη δημιουργία του κινήματος Goa trance, παίζοντας περίφημα για έως και 24 ώρες σετ και προωθώντας το psytrance σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

https://www.youtube.com/watch?v=QJ34cPltzcg

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί