Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα – Πληροφορίες για αγνοούμενους

Άνθρωποι αγνοούνται ύστερα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα.

Τα πλοία Polesie και Verity συγκρούστηκαν γύρω στις 06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας σε απόσταση περίπου 12 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Χέλγκολαντ, με αποτέλεσμα να έχει πιθανόν βυθιστεί το Verity, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης.

Ένας άνθρωπος διασώθηκε από τη θάλασσα και λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ άλλοι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

Το πλοίο Polesie, με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με τις αρχές. Το Verity έπλεε από τη Βρέμη προς την αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ. Το Polesie έπλεε από το Αμβούργο προς την ισπανική Λα Κορούνια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της σύγκρουσης των δύο φορτηγών πλοίων, ούτε και ο ακριβής αριθμό των αγνοουμένων, με την γερμανική Bild να κάνει λόγο για 6 αγνοούμενους ναυτικούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί