Πραγματοποιήθηκε ο 8ος Περίπατος για την πρόληψη του καρκίνου

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο 8ος Περίπατος για την πρόληψη του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Zaro’s Natural Mineral water και της CJweb.

H ανακοίνωση της διοργάνωσης:

Πλήθος κόσμου στήριξε την δράση μας και η συμμετοχή ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Πάνω από 1.000 δρομείς, άνδρες γυναίκες και παιδιά στήριξαν τον περίπατο ο οποίος δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 4 χιλιόμετρα και με αυτή τη διαδρομή στάθηκαν δίπλα στο πλευρό των ασθενών και των φροντιστών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος κανείς.
Τη δράση πλαισίωσε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης, ο οποίος έπαιρνε δείγμα σιέλου από άτομα 18-45 ετών, προκειμένου να ενταχθούν στο παγκόσμιο πρόγραμμα δοτών μυελού των οστών.
Την ασφάλεια των συμμετεχόντων για μια ακόμη χρονιά διασφάλισε η Ελληνική Ομάδα διάσωσης και η Καρδιολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ, με τον καρδιολόγο Δημήτρη Παπαδόπουλο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Την εκκίνηση του αγώνα σήμανε ο παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου, στο ακόντιο που είναι το αγώνισμά του αλλά και στη σφαιροβολία, Μανώλης Στεφανουδάκης.
Η Βραζιλιάνικη ομάδα κρουστών Batala Creta έδωσε τον ρυθμό στην έναρξη του περιπάτου, ενώ ο παραδοσιακός Κρητικός Σύλλογος «Ακρήτες» συνοδεία ζωντανής κρητικής μουσικής παρέσυραν τους παρευρισκόμενους σε χορό.
Θερμά ευχαριστούμε και τους μεγάλους μας χορηγούς : CRMΑΡΙΑΔΝΗ, Παραδοσιακό Κρητικό Χωριό Αρόλιθος ,Ασκληπιείον Κρήτης, Cactus Hotels, Creta InterClinic, CRETAPHARM, Καφές Δανδάλης, Economou Hotels, Kastro, Krivek, Λίβας κατασκευές, Όμιλος Καλουτσάκη Hersonissos group hotels, Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ηρακλείου, ΣΥΦΑΚ και S RESORTSSAOUNAKIS GROUP που πίστεψαν στο έργο μας και μας στηρίζουν.
Ευχαριστούμε επίσης τους ευγενείς χορηγούς μας: Agapi Beach Resort Crete, Alexakis winery, Atrion Hotel, Βιοαπεικόνιση, Casa Verde, Ηρόδοτος Διαγνωστικό, Τυροκομικά Καλογεράκη, Καρπός Χωραίτης, Είδη Ζαχαροπλαστικής Κιούλπαλη, Γεύσεις Κρητικός Φούρνος, Κουβίδης, Λίγο Κρασί Λίγο Θάλασσα, Α.Ξυλούρης-MarkAalen, Morfosis, Νυν και Αει live, OLIVARTIA, Radisson Blu, Stella Hotels Collection, Τσιμεντοδομή και Φήμη που στάθηκαν στο πλευρό μας και αυτή τη χρονιά.
Σημαντικό κομμάτι αυτής της εκδήλωσης ήταν η προβολή της από τους χορηγούς επικοινωνίας: Όμιλο Creta, Εφημερίδα Πατρίς, Κνωσός fm, την CJ. WEB, καθώς και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μας στήριξαν ανιδιοτελώς μεταφέροντας παντού το μήνυμα κατά του καρκίνου.
Ζωτικής σημασίας υπήρξε η συμβολή των Εθελοντών του συλλόγου μας τους οποίους και ευχαριστούμε.
Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε βάσει του προγράμματος του Συλλόγου για την ενημέρωση του κοινού ως προς την πρόληψη του καρκίνου γενικότερα και του μαστού ειδικότερα, δεδομένου ότι ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Παράλληλη δράση για τον ίδιο σκοπό πραγματοποίησε ο σύλλογός μας την Πέμπτη 19-10-23 σε συνεργασία με την Κινητή Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, όπου 22 γυναίκες υποβλήθηκαν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
Τα μηνύματα ήταν δύο «Η πρόληψη είναι στο χέρι σου» και «Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί