Δήμος Μινώα: Έναρξη λειτουργίας της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων»

Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων»

     Τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τις υποθέσεις που αφορούν στις δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων και την πληρωμή των αντίστοιχων τελών θα έχουν πλέον οι επαγγελματίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο, καθώς ο Δήμος συμμετέχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων και πληρωμών των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

    Ειδικότερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ ανέπτυξε μία κεντρική πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις που προσφέρει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Δήμο. 

    Παράλληλα, αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών που υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν σύμφωνα με την υποβληθείσα περιοδική τους δήλωση στην ΑΑΔΕ, καθώς  πλέον έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση τους και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το αναλογούν τέλος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στην παρακάτω διεύθυνση:

Ηλεκτρονική δήλωση επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και του τέλους Διαμονής Παρεπιδημούντων

    Η πλατφόρμα αναλαμβάνει να υπολογίσει αυτοματοποιημένα το αναλογούν τέλος και το τυχόν πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής από την υποβληθείσα περιοδική δήλωση στην ΑΑΔΕ. H διαδικασία ολοκληρώνεται με την επιτυχημένη ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής μέσω της υπηρεσίας online πληρωμών IRIS από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. Τα καταβληθέντα ποσά πιστώνονται απευθείας σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

    Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και συγκεκριμένα στο https://dae.govapp.gr , στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με κωδικούς τους taxisnet. 

    Αναλυτικές οδηγίες χρήσης για τις επιχειρήσεις διατίθενται στους  παρακάτω συνδέσμους:

Χρήσιμες πληροφορίες

Γρήγορη Πληρωμή (χωρίς τη χρήση των διαπιστευτηρίων Taxisnet)

    Για περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Λογιστή σας ή στο Τμήμα Ταμείου Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο τηλέφωνο: 289130 40329 email: tameio@minoapediadas.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί