Στ. Αρναουτάκης: «Ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας οι νοσηλευτές»

«Οι νοσηλεύτριες και οι  νοσηλευτές, αποτελείται, χωρίς υπερβολή, τη ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα της 1ης Παγκρήτιας Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών που γίνεται στο Ηράκλειο.

«Η συμβολή σας είναι αδιαμφισβήτητη και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος σας είναι πρωταγωνιστικός.  Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι προσφέρετε σημαντικό έργο, σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης και ότι από εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την έλλειψη προσωπικού», τόνισε ο Περιφερειάρχης. 

Παράλληλα, επεσήμανε πως στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ζήτησε την στήριξη τόσο του Βενιζελείου Νοσοκομείου όσο και συνολικά των νοσοκομείων της Κρήτης με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το Ε.Σ.Υ. ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των δομών Υγείας από την Περιφέρεια με την αναβάθμιση κτιριακών υποδομών υγείας στην Κρήτη, την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Βενιζελείου, τη χρηματοδότηση για την προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, τη χρηματοδότηση για την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας, τίμησε τον Σταύρο Αρναουτάκη για την συνολική στήριξη και την προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης στη δημόσια υγεία και στους νοσηλευτές αφού τα προηγούμενα χρόνια διατέθηκαν περισσότερα από 23 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού. 

Κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου η πρόεδρος της ΕΣΝΕ Δρ. Ελένη Κυρίτση-Κουκουλάρη, Ομότιμος Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τίμησε τον Περιφερειάρχη εκφράζοντας τις ευχαριστίες της ΕΣΝΕ για την στήριξη της διοργάνωσης και των νοσηλευτών.  

Την ημερίδα συντόνισαν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγγελική Πρινάρη  Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Θεοχάρης Κωνσταντινίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Νοσηλευτικής, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. 

ΒΙΝΤΕΟ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί