Γαλάζιος εμφύλιος στο Ηράκλειο μετά την ήττα στις δημοτικές- “Κεραυνοί Κεφαλογιαννικών κατά Αυγενάκη

Από αριστερά, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Μαν. Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής Ηρακλείου, Κων. Κεφαλογιάννης

Η ξεκάθαρη ήττα στις δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου για την υποψήφιο της ΝΔ, προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη, έχει προκαλέσει πόλεμο ανάμεσα στα στρατόπεδα των παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος. Στο στόχαστρο είναι τόσο ο βουλευτής και υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο θεωρούμενος “άνθρωπός του”, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης.

Δείτε επίσης:

Ο Μητσοτάκης ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου, ό,τι κι αν σερβίρουν τα πετσοταϊσμένα

Ο κ. Αυγενάκης κατηγορείται ως υπεύθυνος της ήττας (κι ας μην είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, είναι η αλήθεια) καθώς σε καμιά περίπτωση δε στήριξε τον κ. Καραμαλάκη, ενώ αντιθέτως έκανε τα πάντα εξ αρχής για να στηρίξει άλλον υποψήφιο, είτε ήταν ο Γιώργος Αλεξακης, που τελικά αποσύρθηκε από την υποψηφιότητα δημάρχου και εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος, είτε ήταν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Αλέξης Καλοκαιρινός. Μάλιστα ανάμεσα σε εκείνους που εξελέγησαν με τον κ. Καλοκαιρινό είναι στελέχη της ΝΔ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση το μέλος της ΚΕ της ΝΔ, στενός συνεργάτης του Λευτέρη Αυγενάκη, Μανώλης Χαιρέτης.

Δείτε επίσης:

Με άρθρο του στον τοπικό Τύπο ο Νίκος Αντωνακάκης, επί χρόνια διευθυντής του γραφείου του σημερινού ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη, μέλος επίσης επί χρόνια της ΚΕ της ΝΔ, και πλέον στο επιτελείο του νέου βουλευτή της ΝΔ, Κων. Κεφαλογιάννη, επιτίθεται με σφοδρό τρόπο στον κ. Αυγενάκη, αναφέροντάς τον, ακόμα και χωρίς να λέει το όνομά του, ως τον “πατέρα της ήττας” της ΝΔ και του Μ. Καραμαλάκη.

Γράφει το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ:

“Η Νέα Δημοκρατία στις κάλπες του Δήμου Ηρακλείου απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει την πολιτική της ηγεμονία όπως αυτή αποτυπώθηκε και στις δύο κάλπες των πρόσφατων εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν το Μάιο και τον Ιούνιο. Όπου για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση ήταν πρώτη στο Ηράκλειο και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μία σημαντική ευκαιρία χάθηκε. Και ο Δήμος Ηρακλείου δεν πέρασε σε χέρια υποψηφίου «σαρξ εκ της σαρκός» της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε ακούσει πολλές φορές τη φράση, «η νίκη έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα είναι ορφανή».

Στην περίπτωση, όμως, του Δήμου Ηρακλείου η ήττα του Μιχάλη Καραμαλάκη, τον οποίο συγχαίρω για το μεγάλο αγώνα που έκανε, δεν είναι ορφανή. Έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Οι δικαιολογίες, που ακούστηκαν και γράφτηκαν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δώσει το χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο στο Δήμο Ηρακλείου μάλλον προκαλούν το κοινό αίσθημα. Και μάλλον είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης έφτασε στο ανώτατο αξίωμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Και όταν αποστρατεύθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως. Θέση από την οποία παραιτήθηκε για να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στο Ηράκλειο μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Δυστυχώς, κάποιος κατάλαβε ότι είναι γάτα που μιλάει γαλλικά…

Και λειτούργησε για μία ακόμη φορά απέναντι στην Παράταξή του. Με μόνο του γνώμονα τα προσωπικά του μικροσυμφέροντα. Χωρίς κομματική ευαισθησία, χωρίς ίχνος κομματικού πατριωτισμού, πάντα διασπαστικό στοιχείο.

Αντί να ταχθεί ψυχή και σώματι στο πλευρό του υποψηφίου που επέλεξε ο πρωθυπουργός, στην κυβέρνηση του οποίου υπηρετεί…

Αντί να εντάξει στο ψηφοδέλτιο Καραμαλάκη υποψηφίους της δικής του επιρροής…

Προτίμησε το ακριβώς αντίθετο. Δήλωνε δεξιά και αριστερά ότι η υποψηφιότητα Καραμαλάκη δεν έχει χρίσμα από το κόμμα και τοποθέτησε ανθρώπους του στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο.

Να τον χαίρονται στην Αθήνα…

Μάλιστα φτάνοντας στο άκρο άωτο της απρέπειας στο πρόσωπο του Μιχάλη Καραμαλάκη μέσω του ενεργούμενού του προέδρου της Νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος συγκάλεσε σύσκεψη της οργάνωσης, πρώτη φορά παραμονές δημοτικών εκλογών, που στόχο θα είχε να βγει μία ανακοίνωση ότι το κόμμα στηρίζει για δημοτικούς συμβούλους τα στελέχη του ανεξάρτητα με ποιο ψηφοδέλτιο κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ηρακλείου.

Οι εκλογές τελείωσαν, το αποτέλεσμα γνωστό. Τότε άρχισε οι διαρροές στα μέσα. Με ένα κείμενο λιβανιστήρι στο πρόσωπό του που ανέφερε ότι «καθρέφτης» της μάχης για τη Νέα Δημοκρατία ήταν το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Ένα κείμενο με πολύ μελό και αυθαίρετα συμπεράσματα ατυχούς δικαιολόγησης των πεπραγμένων του. «Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε σε κανέναν στήριξη επιτρέποντας να μετέχουν στα δύο ψηφοδέλτια γνωστά και έμπειρα στελέχη του κόμματος». Και συνέχισε με το δακρύβρεχτο. «Ήταν δύσκολη η επιλογή ανάμεσα σε πολλούς και άξιους συναγωνιστές και ο ίδιος –για να καλύψει τα νώτα του- στήριξε έμμεσα (σικ) αρκετούς και στα δύο ψηφοδέλτια.

Να τον χαίρονται στην Αθήνα…

Και μία τελευταία παρατήρηση. Άσχετη με τα παραπάνω.

Όποιος τηρεί προσχηματική ουδετερότητα. Όποιος προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Συνήθως πέφτει στη θάλασσα.

Η χρυσή ευκαιρία να πάρει η Νέα Δημοκρατία το Δήμο Ηρακλείου χάθηκε.

Ο υπεύθυνος θα πληρώσει;

“Το πτώμα της ΝΔ στο Ηράκλειο”

Παράλληλα σε ανάρτηση του δημοσιογράφου Κώστα Τριγώνη του άρθρου που δημοσιεύτηκε και στη “Νέα Δράση”, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Ηρακλείου και επίσης δημοσιογράφος,, Νίκος Αγγελάκης, που ανήκει στη ΝΔ και ήταν υποψήφιος με τον κ. Καραμαλάκη, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, κάνει λόγο για το “πτώμα της ΝΔ στο Ηράκλειο”.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Γαλάζιος εμφύλιος στο Ηράκλειο μετά την ήττα στις δημοτικές- “Κεραυνοί Κεφαλογιαννικών κατά Αυγενάκη”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Κεφαλογιαννικοί κατά Αυγενακινών! Ωραία φάση. Μια οικογένεια που για χρόνια κυριαρχεί στον πολιτικό στίβο του Ηρακλείου – Ρεθύμνου (οι Μητσοτάκηδες της Κεντρικής Κρήτης με όλα τα χαρακτηριστικά τους κοινά – πλην της αποστασίας) εναντίον μιας καινούργιας (Μητσοτακοκινούμενης λένε οι κακές γλώσσες) ανατέλουσας επάξιας δύναμης της ΔΕΞΙΑΣ που διεκδικεί “ζωτικό χώρο ” στα λιβαδια του Κεφαλογιανέϊκου! Λέτε να απολαύσουμε ωραίες φεουδαρχικές συγκρούσεις μεσαιωνικού τύπου μιας και – γνωστό παγκοίνως – οι συγκρουόμενοι δεν φημίζονται ούτε για ειρηνικές πρακτικές, ούτε για την …ευγένειά τους);

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί