Κώστας Αγοραστός: Πάνω από 150 πλημμυροπαθείς τον πάνε στα δικαστήρια – «Έρχονται αποκαλυπτικά στοιχεία»

Βροχή μηνύσεων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με 150 πλημμυροπαθείς να στρέφονται κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

«Πάνω από 150 συμπατριώτες μου από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων μού έχουν ζητήσει να απευθύνω μήνυση κατά του Κ. Αγοραστού και κατά παντός τρίτου υπευθύνου» ανέφερε στο documentonews.gr ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, ο οποίος είναι κάτοικος Φαρκαδόνας και επλήγη επίσης από τις πλημμύρες. Ο κ. Σούρλας πρόσθεσε ακόμα ότι «είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με περισσότερα αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου Νίκος Γούσιος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, την οποία υπογράφουν 300 κάτοικοι του χωριού, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας. «Έχουμε καταστραφεί δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια, συν η τρίτη φορά με την κακοκαιρία Elias που πλημμυρίσαμε και ζητάμε να γίνουν τα έργα. Θα πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, γιατί τα τελευταία χρόνια την πληρώνει ο κόσμος» ανέφερε ο Ν. Γούσιος σε δηλώσεις του.

Παράλληλα ήδη διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών αρμοδίων. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της ζητούσε να διερευνηθεί η τέλεση «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως της πλημμύρας (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, της έκθεσης κ.λπ.».

Ειδικότερα, η Γ. Αδειλίνη στην παραγγελία της ζητούσε να διερευνηθεί «ποια ακριβώς μέτρα έλαβαν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αρμόδιοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, θεματικός Αντιπεριφεριάρχης κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, Δήμαρχος Βόλου και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Δήμαρχος Καρδίτσας και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, μετά την κακοκαιρία “Ιανός” το 2020, σε επίπεδο πρόληψης, ήτοι εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και μετά την ακριβή πρόβλεψη της έκτασης του φαινομένου “Daniel” από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προκειμένου να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν οι επιπτώσεις του και, κυρίως, να προστατευθούν οι ζωές των συμπολιτών τους».

Ακόμη, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητούσε να ερευνηθεί «το ακριβές ύψος των διατεθέντων για αντιπλημμυρικά έργα ποσών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Βόλου και Καρδίτσας την τριετία 2020-2023, καθώς και τα διατεθέντα για άλλους σκοπούς ποσά, όπως π.χ. για έργα οδοποιίας και αθλητισμού ή για επικοινωνία και αν τα αντιπλημμυρικά έργα έγιναν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί