Γιάννης Βρούτσης: Χωρίς πυροπροστασία το 1/4 των αθλητικών κέντρων στη χώρα – Αιχμές για Αυγενάκη

Χωρίς πυροπροστασία βρίσκεται το 1/4  των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος άφησε αιχμές προς τον προκάτοχό του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Γ. Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι με απόφασή του στις 31/8, «κανένα αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα δεν θα ξαναλειτορυγήσει εάν δεν συνδυάζει δύο πράγματα. Στατική επάρκεια και άδεια πυροπροστασίας». ο ίδιος καρφώνοντας τον Λ. Αυγενάκη πρόσθεσε ότι «αυτή η απόφαση βγήκε για πρώτη φορά από χέρι υπουργού».

Παράλληλα ο κ.Γ. Βρούσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σήμερα το 1/4 των αθλητικών κέντρων της χώρας δε δουλεύει. Έτσι πληροφορούμε. Δεν έχω κάποια στοιχεία».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο Καυτανζόγλειο στάδιο δήλωσε ότι «έκλεισε για αυτό τον λόγο, όμως δεν έκλεισε». Καταβλήθηκε 1 εκατ. «για να βγάλουμε την άδεια όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα» δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το Καυτανζόγλειο θα λειτουργήσει ξανά στις αρχές του 2024.

Όσον αφορά στο ΟΑΚΑ και στις σοβαρές ευθύνες της ΝΔ και την επιλογή του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή να θάψει την ΚΥΑ των υπουργών της  κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γ. Βασιλειάδη και Χρ. Σπίρτζη, για το ΟΑΚΑ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ότι είχε παραγγελθεί μελέτη για την τακτική συντήρηση για το ΟΑΚΑ ήδη από τις αρχές του 2019 την οποία «έθαψε» ο τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή ήταν «μελέτη εκ του μακρόθεν», ότι σήμερα έγινε καινούργια και «ουσιαστική μελέτη» ενώ έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «το κουβάρι της ιστορίας δεν έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο» κάνοντας μάλιστα λόγο για διαχρονικές «παθογένειες».

Σε ερώτηση για το πότε θα λειτουργήσει το ΟΑΚΑ απάντησε ότι θα γίνει προσπάθεια μετά την αξιολόγηση της μελέτης ώστε «στο δυνατότερο χρονικό ορίζοντα να επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ κάτω από δημόσιο χαρακτήρα».

Σε διευκρινιστική ερώτηση για τον χρονικό ορίζοντα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είπε ότι το ποδηλατοδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο 2024. «Για το ΟΑΚΑ θα μιλήσω τη στιγμή που θα πάρω την υπογεγραμμένη μελέτη από το τεχνικό επιμελητήριο.  Τότε μόνο θα μιλήσω για χρονοδιάγραμμα», σημείωσε σχετικά.

Όσον αφορά στο αν θα ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα ο Γ. Βρούτσης απάντησε λέγοντας ότι «δεν εξετάζουμε τίποτα. Το μόνο που εξετάζουμε είναι να επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια»

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε ότι στα τέλη του 2024 αναμένεται νέος αθλητικός νόμος ο οποίος θα αφορά και στις ομοσπονδίες, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στα οικονομικά, δεσμευόμενος ότι «δεν θα ξαναυπάρξουν ελλείματα» στις ομοσπονδίες.

Τέλος για συναυλία την πολυαναμενόμενη συναυλία των Coldplay ο Γ. Βρούτσης σημείωσε ότι το ΟΑΚΑ θα ανοίξει με μόνο με ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί