Η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σητεία 

πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου στην πλατεία της Σητείας, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Σίμο Συμεωνίδη.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου με την Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης και πλήθος κόσμο.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με  χαιρετισμό, που απηύθυνε η Σταυρούλα Καράμπελα, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε:

” Μόνο οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια που έχουν αλωνίσει τα χωριά , τις γειτονιές της πόλης , τους χώρους εργασίας, τους χώρους που σπουδάζουν οι νέοι μας έχουν εστιάσει στα καθημερινά προβλήματα. Αναδεικνύουν όσα βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, την αιτία τους αλλά κυρίως προτάσεις για την λύση τους.

Για μας στόχος της καθημερινής δράσης μας μέσα και έξω από τα συμβούλια της περιφέρειας και των δήμων είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων , των συνταξιούχων , των νέων , της λαϊκής οικογένειας. Στα ψηφοδέλτιά μας είναι  αγωνιστές που μπήκαν μπροστά στους αγώνες για καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία, για  ασφαλή σχολικά κτίρια, για την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεράσπιση των περιοχών μας από την επέλαση των μεγαλοεπενδυτών της ενέργειας  με τις ΑΠΕ, για  σύγχρονες προνοιακές δομές για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, για αθλητικούς χώρους για την νεολαία, για την πρόσβαση στον πολιτισμό  από τον λαό και όχι από τους λίγους και εκλεκτούς, για ελεύθερους χώρους για μας και τα παιδιά μας .

… Δεν πάει άλλο με την πολιτική του πάμε και όπου βγει για τους πολλούς και συγκεκριμένο σχέδιο , καλά μελητημένο για τα κέρδη των λίγων. Στις εκλογές πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που αγωνίζονται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες , για  να μην θρηνούμε  θύματα και λαϊκές περιουσίες από τις πλημμύρες  όποτε βρέχει, από τις πυρκαγιές όποτε έχει ζέστη και φυσάει , όποτε γίνεται ένας σεισμός. 

Για τις ζωές των πολλών εμείς θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα συμβούλια δήμων και περιφερειών  για να εμποδίσουμε  την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και των εκλεκτών της  στην περιφέρεια Κρήτης  και στον Δήμο Σητείας. 

Μπορούμε  να φέρουμε τα πάνω κάτω μαζί με το λαό για να δούμε καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας. Όχι στο ρεαλισμό της υποταγής στα κέρδη των λίγων , ναι στην ελπίδα του αγώνα  για την ζωή των πολλών.

 Να κοκκινίσουν οι κάλπες  από τα κόκκινα γαρύφαλλα των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.” 

 Στην κεντρική ομιλία του ο Σ. Συμεωνίδης κάλεσε τον λαό της Σητείας να δυναμώσει τους αγώνες, την συλλογική δράση και τη διεκδίκηση για να γίνουν προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε

“(…)Ξέρουν καλά οι Σητειακές και οι Σητειακοί ότι κάθε ένας επιπλέον δημοτικός  σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης που εκλέγεται, είναι ένα ακόμα ζευγάρι μάτια, αυτιά και στόμα που αντιπροσωπεύει τον Σητειακό Λαό. Είναι ένα ακόμη στήριγμα στους αγώνες που πρέπει να φουντώσουν το επόμενο διάστημα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα ζητήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα μας και το μέλλον των επόμενων γενιών σε αυτόν εδώ το τόπο.

Το ξέρετε, το έχουμε αποδείξει, ότι οι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα είναι οι κλακαδόροι του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης και των συμμάχων της στην περιφέρεια και τον Δήμο… οι απολογητές της μιζέριας της υποχρηματοδότησης σε ό,τι έχει ανάγκη ο λαός, της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, της ανασφάλειας από τις διαλυμένες υποδομές και υπηρεσίες! 

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι, όπως είναι και τώρα, οι σταθεροί αγωνιστές που μαχητικά θα διεκδικούν όσα έχει ανάγκη η λαϊκή πλειοψηφία κόντρα στην πολιτική που ευνοεί τα κέρδη των λίγων.

Κοιτάμε το λαό στα μάτια με καθαρά τα χέρια και το μυαλό και του λέμε να σκεφτεί τι πραγματικά θέλει για αυτόν και τα παιδιά του και να αντιστοιχήσει τις ανάγκες και τα θέλω του με την ψήφο του την ερχόμενη Κυριακή… ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση! Να μετατρέψει την δυσαρέσκεια του, το θυμό του και το δίκιο του σε συλλογικό αγώνα άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί σωτήρες δεν υπήρξαν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Μπορεί με την ψήφο του στη Λαϊκή Συσπείρωση να πολλαπλασιάσει τη δύναμη του, να ενισχύσει δηλαδή τον φόβο αυτών που μας στερούν να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας.

Άλλωστε οι υποψήφιοι μας ασχολούνται «με τα κοινά» εδώ και χρόνια, αναγνωρίζονται από ευρύτερο κόσμο ως οι αταλάντευτα “κολλημένοι” αγωνιστές για την υπεράσπιση του δίκιου των πολλών της περιοχής μας. Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας που δεν βρεθήκαμε πλάι πλάι με τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τις νέες και τους νέους. 

Το ξέρουν:

-οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας, που δεν υπάρχει αγώνας τους που δεν στηρίξαμε, που δεν αναδείξαμε με όλες μας τις δυνάμεις στα θεσμικά όργανα που ανήκουμε. 

-οι πλημμυροπαθείς επαγγελματίες, αγρότες, κάτοικοι και φοιτητές που ζήσαμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η πολιτική του «Πάμε και όπου βγει» του εχθρικού κράτους απέναντι στις ανάγκες μας για προστασία, αποζημιώσεις, έργα πρόληψης και αποκατάστασης υποδομών.

-οι κάτοικοι της Σητείας που η πλειοψηφία δίνει κοινό αγώνα ενάντια στην επέλαση των «πράσινων» κορακιών που βάζουν στο μάτι και μαυρίζουν το μέλλον αυτού του τόπου.

-οι απολυμένοι στην Ένωση Σητείας, στους Βιοκαλλιεργητές και παλιότερα οι εργάτες της ΕΡΚΑΤ στη γέφυρα και το αεροδρόμιο, που τους στηρίξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη για να μην χάσουν την δουλειά τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους

-οι συμβασιούχοι και μόνιμοι εργάτες στον Αθερινόλακκο που αγωνιούν για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον ενεργειακό σχεδιασμό του κεφαλαίου στην περιοχή μας, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους

-οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ παλιότερα και στο ΙΚΑ πιο πρόσφατα που δεν λείψαμε σε κανέναν αγώνα που αφορούσε την υποβάθμιση και το κλείσιμο αυτών των υπηρεσιών.

-οι επαγγελματίες της εστίασης και στο εμπόριο που γνωρίζουν πολύ καλά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για να πάψει η φοροληστεία και το άγριο χαράτσωμα τους από το κεντρικό κράτος και τις τοπικές διοικήσεις(…)

Στην δική μας αντίληψη, ανάπτυξη για το τόπο μας είναι αυτή που αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας κόντρα στη κυρίαρχη στρατηγική όπου η πράσινη και τουριστική ανάπτυξη ευνοεί μονάχα τεράστιους επιχειρηματικούς ομίλους και ισοπεδώνει σαν οδοστρωτήρας τους εργαζόμενους, τους μικρούς βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες του τουρισμού. 

Είναι η αξιοποίηση του πλούτου που παράγουμε οι πολλοί ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια σε αυτό το τόπο όλο το χρόνο, παραδίδοντας στις επόμενες γενιές καλύτερο τον τόπο από όταν τον «παραλάβαμε». Αυτό σημαίνει ότι το εισόδημα και η δουλειά με δικαιώματα, το κόστος παραγωγής των αγροτών, η πολιτική προστασία, οι ελεύθεροι χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι υποδομές της υγείας και της παιδείας, πρέπει να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, να αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα.

Γιατί… Όμορφη πόλη και όμορφα χωριά είναι αυτά που οι κάτοικοι και ιδιαίτερα τα παιδιά μαθαίνουν ότι δεν είναι  μόνοι τους, αφημένοι στην «ατομική τους ευθύνη». Μπορούμε και πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες, την συλλογική δράση για την διεκδίκηση όλων όσων μας ανήκουν. 

Και θέλουμε και μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Σητείας, μαζί με τη συμμετοχή του λαού, για την Σητεία των πολλών και όχι των λίγων.

Κάθε ψήφος μετράει ώστε να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, για να  συγκρουστούμε με την κυρίαρχη αντίληψη που θεωρεί κόστος τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας και για αυτό και τις βαφτίζει «μη επιλέξιμες δαπάνες». 

Καλούμε κάθε απλό άνθρωπο του μόχθου που θέλει να υπερασπιστεί τη ζωή του και τον τόπο μας να δράσουμε συλλογικά, μια γροθιά. Αυτό φοβούνται και μιλάνε για διαχωριστικές γραμμές για να κρύψουν ότι είναι οπαδοί του «Πάμε και όπου βγει». 

Στη Λαϊκή Συσπείρωση δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, υποστηρίζουμε το «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ » ώστε μαζί με τις Σητειακές και τους Σητειακούς να βρεθούμε στους κοινούς αγώνες -που είναι το ζητούμενο σήμερα- για να γίνουν προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών. 

Καλούμε κάθε προοδευτικό, δημοκράτη, αριστερό, θυμωμένο με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε, να μας εμπιστευτεί. 

Μπορούμε από λαϊκή πλειοψηφία να γίνουμε λαϊκή συσπείρωση που θα σπάνε τα μούτρα τους όσοι θέλουν να υπονομεύσουν την πρόοδο αυτού του τόπου. 

Δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία για να εκλέξουμε πολύ περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, για να είναι όσο πιο πολλά γίνεται τα εκλογικά τμήματα που τα γαρύφαλλα στην κάλπη θα είναι πλειοψηφία.

Σας λέμε δυνατά! Κάντε τη διαφορά! Κάντε την έκπληξη!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί