ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Συγκέντρωση το μεσημέρι στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κινητοποίηση πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στη 1.30 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30 

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ 

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  

ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ  ΣΤΕΓΗΣ 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ 

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ 

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙ  ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην  Κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου «την ημέρα του εκπαιδευτικού»,  δηλ την Πέμπτη 5 Οκτώβρη και στη Συγκέντρωση στη Διεύθυνση Β/θμιας  Εκπαίδευσης και ώρα 13.30μμ. 

Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, η ΕΛΜΕ κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση  εργασίας (12-2μμ) 

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας, αλλά και συνολικότερα,  επιτείνεται. Φέτος τα κενά στο νομό μας έχουν φτάσει τα 430(!) και τα περισσότερα  σχολεία υπολειτουργούν, ενώ διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα,  ώστε να τείνει να γίνει κανόνας-ειδικά στα μεγάλα σχολεία της πόλης-η υπέρβαση και αυτού  ακόμη του ανώτατου ορίου των μαθητών (27). 

Την ίδια στιγμή το οξυμμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης δεν επιλύεται, με  αποτέλεσμα οι μαθητές μας να κάνουν μάθημα σε επισφαλή κτίρια, χωρίς αντισεισμικό  έλεγχο και χωρίς πυρασφάλεια, παρά τις έντονες και επανειλημμένες διεκδικήσεις της  ΕΛΜΕ, αλλά και των φορέων του γονεϊκού κινήματος. 

Και ενώ τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και η εκπαιδευτική πράξη στην ουσία  ακυρώνεται σε πολλά σχολεία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της,  αλλά αντιθέτως επιτείνει τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ειδικότερα, ενώ απαιτούνται πάνω από 25.000 προσλήψεις αναπληρωτών, για να  λειτουργήσουν κάπως ομαλά τα σχολεία, το ΥΠΑΙΘ εξήγγειλε για τη β φάση των  προσλήψεων ΜΟΝΟ(!) 1.500 προσλήψεις που δε μπορούν ούτε το πρόβλημα της  αδιοριστίας να συγκαλύψουν. Δείχνει δηλ απόλυτη περιφρόνηση και πλήρη απαξίωση των  μορφωτικών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων.  

Στη βάση αυτή, είναι προφανές ότι τα κενά στα σχολεία μας θα παραμείνουν πάρα πολλά και  τα σχολεία θα υπολειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Παράλληλα, με τη διάταξη που εισάγει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο  του Υπουργείου Εσωτερικών, δίδει ένα κόμη μεγαλύτερο χτύπημα στις θεμελιώδεις  κατακτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των σχολικών  επιτροπών και των Επιτροπών Παιδείας των Δήμων, πολιτική που συνδυάζει την επίθεση  στις δημοκρατικές κατακτήσεις με την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της σύνδεσης  του σχολείου με τους νόμους της αγοράς. 

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική επιβάλλεται και με τα αντιδραστικά μέτρα της  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-Εισαγωγής ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων στην  εκπαίδευση σε όλες τις εκφράσεις της (Αυτό-αξιολόγηση-Μέντορες-Συντονιστές-Ατομική  Αξιολόγηση ).Με τα μέτρα αυτά καταργούνται θεμελιώδεις εργασιακές και  δημοκρατικές κατακτήσεις, αίρεται η μονιμότητα και η ισοτιμία εκπαιδευτικών και  σχολείων, ενώ χιλιάδες νεοδιόριστοι συνάδελφοι παραμένουν στο καθεστώς της  εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας

Η θεσμική αυτή επίθεση συμπορεύεται με την πολιτική της φτώχειας, τους μισθούς της  πείνας, την πολιτική της ακρίβειας και της αδιοριστίας. 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ –ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ  ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 

➢ Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Δυνατότητα ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας για τους αναπληρωτές (ιδιαίτερα  τώρα για όλες τις πληγείσες περιοχές) και προσμέτρηση όλων των ημερών του  Σεπτεμβρίου στη μισθοδοσία. (από 1/9) 

Να δημοσιοποιούνται όλα τα κενά και να πραγματοποιούνται οι προσλήψεις  σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων. 

Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια που χρήζει  παράλληλης στήριξης. 

Δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα και βαθμίδα  εκπαίδευσης. 

Μέτρα για την στέγαση/σίτιση/μετακίνηση των συναδέλφων αναπληρωτών με  ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους κι όλες. 

➢Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα –μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών- Όχι στο  προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ-πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. ➢Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και  όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα  προηγούμενα χρόνια. 

Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την  αξιολόγηση. Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/η εκπαιδευτικός να θεωρείται  μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του. 

Αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας-Κάτω η  πολιτική της φτώχειας και ακρίβειας-Όχι στην επιδοματική πολιτική του λαϊκού  εμπαιγμού 

Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-εισαγωγή ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων  στην εκπαίδευση 

Καμία τηλεκπαίδευση! 

Επανακατάκτηση και διεύρυνση όλων των οικονομικών, εκπαιδευτικών  και εργασιακών κατακτήσεων που σάρωσε η μνημονιακή καταιγίδα Κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου της επίτασης των μορφωτικών  ανισοτήτων (τράπεζα θεμάτων-ΕΒΕ)-Καμία εμπορευματοποίηση της γνώσης ➢Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και συνολικά των λαϊκών  αγώνων 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ  (ΣΤΕΓΑΣΗΣ-ΣΙΤΙΣΗΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) των εκπαιδευτικών,  των μαθητών και συνολικά του λαού του Θεσσαλικού κάμπου 

Να παρασχεθούν όλα τα αναγκαία κονδύλια, για να μετατραπεί ο  πλημμυρισμένος θεσσαλικός κάμπος σε βιώσιμο και καλλιεργήσιμο τόπο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί