Αποκαλυπτικό έγγραφο: Ομολογία της ΕΛ.ΑΣ. για μηδενική απόδοση υπηρεσιών στον περιορισμό της εγκληματικότητας

Όπως ομολογούν ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ οι επιδόσεις της είναι «μηδενικής απόδοσης» για τους πολίτες που προφανώς δεν μπορούν να συνεχίσουν «σε καμιά περίπτωση να γίνουν αποδεκτές»

Σε αποσύνθεση βρίσκεται η ελληνική αστυνομία και όπως ομολογούν ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ οι επιδόσεις της είναι «μηδενικής απόδοσης» για τους πολίτες που προφανώς δεν μπορούν να συνεχίσουν «σε καμιά περίπτωση να γίνουν αποδεκτές».

Το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη τάξη και ασφάλεια κατέληξε σε φιάσκο, αφού ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας σε έγγραφο που διακινήθηκε στις υπηρεσίες στις 30/09/23 και – που αποκαλύπτει το in.gr – παραδέχονται ανύπαρκτα αντανακλαστικά στην αστυνομία αναφορικά με την εγκληματικότητα.

Το αποκαλυπτικό αυτό έγγραφο συντάχθηκε στις 30  Σεπτεμβρίου 2023 κι έχει τίτλο «εντατικοποίηση αστυνομικών δράσεων για την  αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κι εν γένει παραβατικών συμπεριφορών αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής» .

Σε αυτό αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αντιεγκληματικής πολιτικής για την περίοδο 2020 – 2024 και κατόπιν χαρτογράφησης  της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο εκπονήθηκαν και αναπτύσσονται ειδικά επιχειρησιακά σχέδια δράσης με μεικτά συνεργεία ελέγχου καθώς και έκτακτες ειδικές δράσεις εξορμήσεις. Με  κύριο γνώμονα την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Όπως διαπιστώνουν οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «από τις μέχρι σήμερα υποβληθείσες  αναφορές σας προκύπτει μειωμένη απόδοση των υπηρεσιών σας και μη επαρκής στελέχωση  των σχεδίων δράσεων κι εξορμήσεων με τον ανάλογο αριθμό ατόμων και μέσων. Με ευθύνη των διευθυντών των υπηρεσιών σας να ελέγχεται η πορεία υλοποίησης των δράσεων δίνοντας ειδικότερες εντολές και οδηγίες σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, ασκώντας παράλληλα τον αντίστοιχο πειθαρχικό έλεγχο , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σε περίπτωση κατά την οποία συνεχισθεί να παρατηρείται αναίτια χαμηλή ή και μηδενική δραστηριότητα των υφιστάμενων σας υπηρεσιών».

«Επισημαίνεται ότι εφεξής η αναίτια επαναλαμβανόμενη ,σε καθημερινή βάση μηδενική απόδοση δεν μπορεί  σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή», αναφέρεται στο υπηρεσιακό έγγραφο.

έγγραφο ΕΛΑΣ
in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί