Ανταγωνιστικό Μαλεβίζι – ο 4ος Πυλώνας του Προγράμματος του Δημάρχου Μ. Μποκέα

Aνακοίνωση της παράταξης «Το Μαλεβίζι Μπορεί»:

Με σκληρή και συνεχή δουλειά το Μαλεβίζι άλλαξε ταχύτητα την τελευταία τετραετία! Εμβληματικά έργα, προϊόν της συγκροτημένης και συλλογικής προσπάθειας της δημοτικής αρχής του Μενέλαου Μποκέα, αυξάνουν τους δείκτες ανταγωνιστικότητας της περιοχής.

100% επιτυχία στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ανταγωνιστικών χρηματοδοτικών εργαλείων, απ’ τα οποία ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε να διεκδικήσεις και να κερδίσει υπέρ των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου περισσότερα από 50.000.000€ πόρους από ευρωπαϊκά ταμεία και εθνικά προγράμματα!

Το Μαλεβίζι αλλάζει με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις  εβληματικά έργα, επενδύει στην Παιδεία, στηρίζει την κοινωνία, θέτει την κυκλική οικονομία και την αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας σε πρώτο πλάνο, κάνει πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα, αναδεικνύει τον πολιτισμό, δημιουργεί σύγχρονους χώρους άθλησης για όλους, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής υλοποιώντας σύγχρονες υποδομές καθημερινότητας, στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, διαμορφώνει εγκαταστάσεις προσβασιμότητας για όλους.

Ø  Η δημοτική αρχή του Μενέλαου Μποκέα, συνδυάζοντας 7 διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης εξασφάλισε την ολοκληρωμένη ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι, μήκους 2.500 μέτρων, από τον Ξηροπόταμo έως και τον Άγιο Νικόλαο. Το έργο βρίσκεται ήδη σε φάση εκκίνησης εργασιών.

Ø  Επενδύοντας στην Παιδεία, με το ποσό των 2.100.000 ευρώ, χρήματα εξασφαλισμένα μέσω ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Κρήτης) και του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, προχωρά η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων.

Ø  Η βιώσιμη κινητικότητα γίνεται πράξη! Με παρεμβάσεις που ξεπερνούν τις 542.000 ευρώ, το “σήμερα” εξασφαλίζει ένα καλύτερο “αύριο”.

Ø  Σύγχρονες υποδομές καθημερινότητας, αξίας 2.702.000 ευρώ, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών!

Ø  Η ανάπλαση της κεντρικής οδού της Αγίας Πελαγίας ολοκληρώθηκε με 350.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά του ΑΔΜΗΕ Αριάδνη.

Ø  Σε πρώτο πλάνο παραμένει η κυκλική οικονομία και η αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας. Η αρμόδια υπηρεσία με 804.892 ευρώ εξοπλίζεται επαρκώς με τα πιο σύγχρονα μέσα.

Ø  Το αλιευτικό καταφύγιο της Ροδιάς, στην Παντάνασσα, αναβαθμίζεται: και από λιμανάκι μεταμορφώνεται σε … λιμάνι, με 473.201 ευρώ!

Ø  Οι παραλίες γίνονται προσβάσιμες σε ΑμΕΑ.

Ø  Η ΔΕΥΑΜ υλοποιεί έργα δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ύψους 7.948.660 ευρώ.

Ø  Με 1.305.113 ευρώ ενισχύεται και εδραιώνεται ο αθλητισμός στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων.

Ø  Το μίνι γήπεδο μπάσκετ στο Γάζι χαίρονται οι λάτρεις του αθλήματος, ενώ αρχές του 2024 αναμένεται και το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού και Αναψυχής στο οροπέδιο του Στρούμπουλα!

Ø  Οι συνολικές χρηματοδοτήσεις του Δήμου Μαλεβιζίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και των συναρμόδιων Υπουργείων, αγγίζουν τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ: αφορούν έργα, υπηρεσίες, προμήθειες και λοιπές δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ø  Με 100% επιτυχία στις εντάξεις έργων, ευελιξία και εξυγίανση των οικονομικών, η δημοτική αρχή του Μενέλαου Μποκέα άντεξε στις πολλαπλές κρίσεις.

“Το Μαλεβίζι μπορεί” και κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων: ένας Δήμος – πρότυπο, που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, με ορίζοντα και σχέδιο για το 2030+.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί