Ηράκλειο: Με αστυνομική επέμβαση έληξε η 21χρονη κατάληψη του “Ευαγγελισμού” – 10 συλλήψεις (φωτο)

Με αστυνομική επέμβαση τα ξημερώματα του Σαββάτου έληξε η κατάληψη στην άλλοτε κλινική του “Ευαγγελισμού” στο κέντρο του Ηρακλείου, κτίριο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η κατάληψη είχε ξεκινήσει το 2002 από ομάδες του αντιεξουσιαστικού – αναρχοαυτόνομου χώρου, ενώ μέχρι και τότε το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε εγκαταλείψει στην τύχη του το ιστορικό κτίριο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις (αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης) νωρίς το πρωί έκαναν έφοδο στο κτίριο και μέσα εντοπίστηκαν 10 άτομα που συνελήφθησαν, χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.

Το πρώτο μέρος της επιχείρησης, αυτό της εκκένωσης του κτιρίου, ολοκληρώθηκε. Το κτίριο σφραγίστηκε και φυλάσσεται από αστυνομική δύναμη.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε για την εκκένωση χώρου της Πολυτεχνειούπολης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Δείτε φωτογραφίες της κατάληψης του “Ευαγγελισμού” μετά την εισβολή της ΕΛΑΣ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί